Fredag debuterer Ginger Spice endelig som barnebokforfatter, og sier at hun nå pakker vekk platåskoene og flaggkjolen for godt — ti år etter at hun første gang sluttet i Spice Girls.Fredag gis barneboken «Ugenia Lavender» ut, i ifølge The Sun i stor grad basert på Geris egne barndomsminner som skolejente. Ugenia er en liten «mini-Geri», med rødt hår og fregner og et selvsikkert, rampete smil. Men bokens heltejente, datter av en dinosaurekspert og en frokost-TV-vertinne, passer ikke helt inn på skolen. Hun plages også av skolebølla, slik Geri selv ble.

— Ugenia er min indre rampejente. Jeg prøver å legge sjelen min i dette. Jeg tror folk føler når det er ekte. Jeg vet det er fordommer mot kjendisforfattere, men leser du boken innser du at det ikke er snakk om noen usynlig medforfatter - bare jeg kan være så sprø som dette, sier Geri ironisk. Hun pleide som liten jente å skrive små historier mens hun ventet på tur på skolens toalett.

— Jeg har hele samlinger av dagbøker. Det var en måte å uttrykke meg på, sier Geri, som er alenemor til 23 måneder gamle Bluebell Madonna - oppkalt dels etter popdivaen som også har skrevet barnebøker.

Nå satser Geri på forfatterkarrieren, og har allerede seks bøker om Ugenia klare. De skal gis ut, en i hver måned, fram til oktober. Hun har selv lest inn lydbokversjonene, og også laget en egen sang om Ugenia som skal brukes i TV-reklamene. (©NTB)