Undersøkelsen er utarbeidet av Norges Jeger— og Fiskeriforbund, og skal kartlegge elgjegernes jakt-vaner i Agder, Hedmark og Sør-Trøndelag.

Formålet bak undersøkelsen er å danne materiale som også kan brukes i opplæring av elgjegere.

— Formålet er å få flere detaljer rundt hvordan vi som jegere fungerer under elgjakten, få synliggjort utfordringene som ligger der, og å bruke det som grunnlag til å veilede og bli bedre, sier viltkonsulent Webjørn Svendsen i forbundet, til Fedrelandsvennen.no.

Et skjema kommer til å bli sendt ut til fylkenes elgjegere, som skal fylles ut etter at dyret er skutt.

— Dette betyr ikke at vi i dag ikke jakter humant, men dette er et område som vi kan forbedre, mener Svendsen.

Han forteller at skadeskyting ofte forekommer, og at dette er noe jegerne må komme til livs. I fjor ble det felt ca. 36.800 elg i Norge, mot bare 5000 i 1970. Elgjakt blir stadig mer populært, og undersøkelsen vil nå ut til 16.000 jegere i de tre fylkene.

En lignende undersøkelse om hjortejakt ble utført i Møre og Romsdal i 2003, og ble i følge Svendsen svært godt mottatt av jegermiljøet. Skjemaene kommer blant annet til å bli sendt ut i samme kanaler som fellingstillatelser.

Også kommunene og Direktoratet for naturforvaltning støtter undersøkelsen.

— Jeg tror det blir veldig positivt mottatt i Agder. Dette er et tema som jegerne ofte diskuterer seg i mellom, sier Svendsen.