Litt etter skjema innarbeides nå de siste detaljer i reguleringsplanen for dette boligområdet, som består av totalt 48 tomter med gode solforhold. Rundt halvparten av tomtene har dessuten flott utsikt mot Tvedestrandsfjorden, byen eller Østerå.Attraktivt boområde

Om ei drøy uke legges planen ut på offentlig høring. I januar, samtidig med at kommunestyret får saken til egengodkjenning, vil tomtene etter all sannsynlighet bli annonsert til salgs.

Dersom det blir en mild vinter, vil anleggsarbeidet pågå for fullt fremover, men byggestart blir det neppe før om et snaut år.

Både næringskonsulent Mads Oppegaard og plansjef Svein Olav Dale mener Valbergheia, som er trinn to i Tangenfeltet, vil bli et attraktivt boområde. Gode solforhold, nærhet til sentrum, utsikt og naturskjønne omgivelser skal lokke flere husbyggere til kommunen.

I tillegg mener både Oppegaard og Dale at det er et pluss at tomtene er relativt store. I gjennomsnitt er hver tomt på rundt ett mål. Dyrere enn vanlig

De som vil sikre deg ei av de beste utsiktstomtene i feltet, må imidlertid regne med å betale en god del mer enn det som har vært vanlig i et kommunalt boligfelt i Tvedestrand.

Hvor mye de ulike tomtene vil koste er ennå ikke klart, men Mads Oppegaard sier man tar sikte på å holde seg til markedspris. Det betyr blant annet at tomtene vil bli priset ulikt, utifra kriterier som utsikt og solforhold.

Inkludert i tomteprisen er for øvrig vei inn til feltet med fortau og kabelanlegg i bakken, fellesarealer der det muligens vil bli opparbeidet både lekeplass og fotballbane. Dessuten blir det selvsagt også tilrettelagt for påkobling til kommunalt vann— og avløpsanlegg.Eget aksjeselskap

Tvedestrand kommune har etablert et eget aksjeselskap, Tvedestrand Vekst AS, som skal fremme næringsutviklingen og bosettingen i kommunen. Det er dette selskapet som står som utbygger av Valbergheia, og Tvedestrand kommune jobber med andre ord på oppdrag fra dette selskapet.

Mads Oppegaard er forretningsfører i Tvedestrand Vekst AS, og han forteller at det etter hvert er blitt vanlig for kommunene å bygge opp egne selskaper som har har som mål å tilrettelegge og fremme næringsutvikling.

Når det gjelder Valbergheia er dette det første boligfeltet Tvedestrand Vekst har ansvaret for å utvikle. Håpet er at boligfeltet skal gi selskapet et overskudd som kan komme andre utviklingsprosjekter i kommunen til gode. Tvedestrand Vekst er imidlertid avhengig av et visst salg for å få finansiert utbyggingen, men Oppegaard er ikke redd for at manglende interesse skal stoppe prosjektet.

— Så langt har interessen vært god. Vi har allerede hatt flere henvendelser, sier han.

Om ikke så lenge vil det foreligge et prospekt over boligområdet, og etter at tomtene er annonsert til salgs kan interesserte kjøpere sette seg opp på liste. Dersom det er flere som ønsker samme tomt, blir det loddtrekning.