15.40: Kongeparet ankommer med sjalupp til brygga ved Tyholmen i Arendal. Program:

Blomsteroverrekkelse til kongeparet. Kongeparet ønskes velkommen av ordfører Alf-Eivind Ljøstad.

Arendal Byorkester spiller Kongesangen. 15.50: Kongeparet går til Torvet med underholdning underveis på sju forskjellige steder og av sju forskjellige lag/foreninger/organisasjoner.

16.50: Ankomst biblioteket (nytt bygg åpnet i 1998) (Arendal kommunes tusenårssted). Program:

Kongeparet ønskes velkommen og gis en kort orientering og omvisning av biblioteksjef G. Erlandsen. Velkomsthilsen fra ordfører Alf-Eivind Ljøstad.

Kongeparet hilser folket fra bibliotekterrassen. Kort tale ved HM Kong Harald V. Arendal ungdomskorps spiller Nasjonalsangen (1. og siste vers synges av publikum).

Orientering om GRID-Arendal ved daglig leder Svein O. Tveitdal. Et FN-kontor som arbeider innenfor FNs miljøprogram. Global miljøtilstand.

Kongeparet signerer en plate som skal plasseres i biblioteket som er Arendals tusenårssted. Platen vil ha inskripsjonen: "Norges Konge og Dronning besøkte Arendal kommunes tusenårssted 19. juni 2000."

Avreise fra biblioteket til Rådhusbrygga i Landauer. 18.00: Byvandringen avsluttes.

Kongeparet går om bord i sjaluppen for transport til Kongeskipet. Fylkesmannen følger med om bord. 20.00: Kongeparet går i land fra sjaluppen på kommunens gjestehavn på Tyholmen fulgt av fylkesmannen.

Middag i et frilufts-/teltarrangement i Arendal med sin nye gjestehavn. Trekkspillmusikk på brygga, og sanginnslag med "maritimt preg".

21.45: Kongeskipet kommer "glidende" fram utenfor gjestebrygga. 22.00: Middagen slutt.

Kongeparet takkes av ved ordføreren. Avreise med sjalupp fra gjestebrygga til Kongeskipet for kongeparet, fylkesmannen og assisterende kabinettsekretær.

22.15: Kongeskipet seiler fra Arendal.