SØRUM: — Hva er det du beskylder meg for? utbrøt en oppbrakt Per Orderud og kvakk til i vitnestolen sin under slutten av eksaminasjonen fra Lars Grønnerøds forsvarer.- Det samme som aktor, repliserte Wiik Sørvik, før Per Orderuds forsvarer, Cato Schiøtz grep inn og stanset seansen.Utfallet fra Wiik Sørvik kom fullstendig overrumplende, helt mot slutten av rettsdagen. Per Orderud var i ferd med å forberede seg på helg da Lars Grønnerøds forsvarer fyrte løs.Knallhardt kjør

Før Wiik Sørvik plasserte skapet der han mente det burde stå, kjørte han Per Orderud knallhardt på hans standhaftige løgnaktighet overfor politiet.- I noen og tyve avhør har du unnlatt å fortelle at det ble brukt våpen på Orderud gård lille julaften 1998. Tenkte du aldri på hvilken situasjon du satte Lars Grønnerød i ved å benekte dette? spurte Wiik Sørvik.- Er ikke det et rart spørsmål? Hvorfor skulle jeg det? repliserte Per Orderud.Da kom Steinar Wiik Sørviks dårlig innpakkede beskyldning om hvem som står bak trippeldrapet i kårboligen ved Orderud gård.«Har ikke bidratt»

Og det haglet flere beskyldninger fra Grønnerøds forsvarer:- Du har ikke vært villig til å bidra med å oppklare verken attentatforsøkene mot din søster, eller drapene på henne og dine foreldre.- Jeg vil ha meg frabedt slike kommentarer, parerte Per Orderud.På direkte spørsmål etter at retten var hevet, ville ikke Steinar Wiik Sørvik bekrefte at han noen minutter tidligere i realiteten hadde stemplet Per Orderud som skyldig i den alvorlige tiltalen.«Må åpne noen bakdører»

— Jeg kommenterer eller utdyper av prinsipp aldri mine eksaminasjoner, sa han.- Er det en vanlig for deg å gå fram som du gjorde?- Av og til er det gjerne nødvendig å åpne noen bakdører.- Klarte Per Orderud å bygge opp sin tapte troverdighet etter torsdagens eksaminasjon?Steinar Wiik Sørvik smiler bredt, men sier ingenting.Etter at Per Orderuds forsvarer, advokat Cato Schiøtz, hadde prøvd i mer enn tre timer på å prøve å rehabilitere sin klient etter aktorenes nådeløse hardkjør torsdag, begynte Tor Kjærvik og Steinar Wiik Sørvik å rive alt ned igjen.Ukjent med våpen

For Lars Grønnerøds forsvarer var det viktig å knytte Per Orderud til våpnene som skal ha vært brukt under trippeldrapet.- Har du mottatt våpen fra Lars Grønnerød? spurte han.- Jeg har ikke sett noen våpen, svarte Per Orderud.- Du har heller ikke gitt ham 20.000 kroner for våpen?- Aldri.- Men Lars Grønnerød har fortalt politiet at han traff deg 11. mars 1998 og overleverte en 38-kalibret revolver til deg?- Det er rent oppspinn, fastslo Per Orderud.I slutten av neste uke skal Grønnerød forklare seg om den angivelige våpenoverleveringen.