AGDER: – I øyeblikket er det et nedbørsområde fra sør som har begynt å komme inn over Agder. Nedbøren vil øke på utover ettermiddagen, og vinden kan øke opp til en liten kuling midt på dagen, sier Beate Tveita, meteorolog hos StormGeo, til Fædrelandsvennen.

Tveita melder om en grå og våt helg, til tross for at lørdagen startet greit.

– Utover kvelden og hele morgendagen er det regnbyger som dominerer. Det kan komme kraftige byger og det er fare for torden. Det blir grå og våte dager, sier hun.

nedbør00001.jpg Foto: Kjartan Bjelland

Det ble fredag formiddag sendt ut OBS-varsel for Agder og Telemark.

Sol etter helga

Temperaturene vil i helga ligge rundt 15 grader, men meteorologen varsler om bedre og varmere vær til uka.

– Helga er generelt grå over hele linja. Det er ikke snakk om grådig lave temperaturer, men betydelig lavere enn tidligere. Fra mandag av vil temperaturene stige, til opp mot 20 varmegrader. Det vil bli solrike dager etter helgas gråvær.

Tirsdag blir best

Meteorologen forteller at starter på den kommende uka ser riktig så fin ut.

– Tirsdag er peker seg ut og er absolutt den dagen som blir finest. I indre strøk av Agder kan det komme opp 23 grader, sier Tveita.

Sommeren er kanskje på hell, men ikke over ennå. Nyt de neste dagene! Foto: Reidar Kollstad

I Kristiansand sier Tveita at det vil være i overkant av 20 grader, og fint vær både mandag og tirsdag.

Finvær i øst

Tveita forteller finværet så vil flytte seg østover, med fare for regnbyger i Vest-Agder.

– I Vest-Agder vil den beste dagen være mandag. Det blir ikke så galt utover i uka, men det vil bli mer tilskyet. I øst er det en god sjanse for lange perioder med sol.

Ifølge yr.no får Kristiansand bra vær gjennom hele neste uke. Sol hver dag til og med neste søndag og temperaturer stabilt rundt 20 grader.