TINNHEIA: — Vi håper at en såpass stor pengesum vil bidra til at vi finner ut hvem som har kvittet seg med kattene på en så stygg måte, sier Arnfrid Robstad, leder av Dyrebeskyttelsen Kristiansand. I så fall kan eierne vente seg en politianmeldelse.

Det var i går morges en av naboene til Dyrebeskyttelsen som har tilhold i Kolsbergveien, oppdaget en banankasse på parkeringsplassen. Kassen var forseglet med maskeringstape, men gjennom en sprekk skimtet han en liten snute. Esken viste seg å inneholde en kattemor med seks kattunger. Dyrene som var både tørste og tydelig redde etter oppholdet, ble overlatt til ildsjelene i Dyrebeskyttelsen. Der er dommen ikke nådig:

— Dette er en forferdelig ting å gjøre og et grovt brudd på dyrevernloven. Eierne skal oppspores og stilles til ansvar. Dersom politiet skulle finne på å henlegge saken kommer vi til å gå til sivil rettssak. Det har vi gjort før, og da har vi vunnet, sier en stridslysten Robstad som oppfordrer folk til å ta en grundig kikk på bildet av den grå kattemoren og ungene hennes. De antas å være om lag sju uker gamle.

Ifølge Robstad blir respekten for dyr, og for katter spesielt, bare mindre og mindre. Det blir stadig mer vanlig å bare kvitte seg med dyrene på enkleste måte hvis man går lei.

— Ofte dumpes gravide katter rett før de skal ha kull, eller rett etter at de har fått unger. Jeg blir så sint, freser Robstad.

Bare i sommer har Dyrebeskyttelsen i Kristiansand tatt seg av 204 katter.

Folk som kan bidra til å oppspore eierne kan ta kontakt med foreningen i Kristiansand.

I Mandal leter man fortsatt etter de som står bak flere bestialske kattedrap. Der er det også utlovet dusør.