KRISTIANSAND: — Dette er ikke farlig for trafikken. I førsteomgang vil vi fjerne steinene, og deretter vurdere om vi må sikre fjellet, betrygger Alf Helge Vindsland, byggeleder i Kristiansand, til fvn.no.

I juni ble det funnet steinras på to forskjellige steder i tunnelen. Begge var på baksiden av betongveggen. Det ene raset var på sideveien fra Eg, mens det andre var på østgående løp mot Oddernesbroa.

— Årsaken til at steinene ikke ble fjernet i løpet av sommeren, er fordi det ville vært til hinder for ferietrafikken. Vi håper å komme i gang med et tiltak før slutten av måneden, slik at alt blir ordnet fortest mulig, forklarer Vindsland.

Han tror tunnelarbeidet mest sannsynlig vil bli gjort på nattestid.

— Vi er avhengig av at trafikken vil gå som normalt på E 18 på dagen. Om natten vil sannsynligvis trafikken gå gjennom sentrum, opplyser Vindsland.

Steinraset skal ikke være særlig stort, og det er heller ikke mulig å se at det har vært et ras innenfra tunnelen.

— Det er ikke mange stein, men det er mange nok til at vi ønsker å fjerne dem. En geolog og fagfolk vil være med når vi fjerner steinen, og de vil da undersøke og vurdere hva som bør gjøres videre, sier Vindsland.