Aktor Arild Dommersnes innledet prosedyren med å gå gjennom hva som ligger i tiltalen. 11 av de 13 tiltalte er tiltalt for medvirkning til grovt ran med døden til følge, de to siste er kun tiltalt for medvirkning til grovt ran.

— Med dødsfølge er det nok at det ligger en mulighet der for at en kunne ha innsett at noen kunne blitt drept. Og deltar en først i et ran og utstyrer seg med våpen, så ligger det en mulighet der for at noen kan bli drept. Det kan en forutse, sa Dommersnes.

Han kom også inn på kritikken som er rettet mot aktoratet fordi de ikke har klart å fordele den enkeltes rolle i ranet.

— Det er en urimelig anklage. At roller ikke er fordelt har sin bakgrunn i to ting: For det første at alle var maskert fra topp til tå, og for det andre at ingen har villet si noe om hvor de andre sto, sa Dommersnes.

— Her er det én for alle og alle for én, sa aktor.

Onsdag formiddag avviste dommer Helge Bjørnestad en ny utsettelse av rettssaken. Bakgrunnen for kravet var ny uenighet om utlevering av avlyttingsmateriale. Advokat John Christian Elden, som forsvarer Erling Havnå, mener forsvarerne ikke har fått utlevert alt materiale de har krav på. Han viste til en fersk avgjørelse i Gulating lagmannsrett, og krevde en avklaring på dette før prosedyrene starter.

— Retten er svært lite innstilt på noen utsettelse slik saken står nå, sa rettens administrator, sorenskriver Helge Bjørnestad, og gjorde det klart at aktoratet startet sine prosedyrer som planlagt etter at retten har hatt lunsjpause.