Les også: 16-åringens advokat advarer mot fengsling

KRISTIANSAND: Tirsdag forrige uke i Kristiansand tingrett ble han tiltalt for væpnet ran av bensinstasjonen Shell på Vestnes i Mandal, tre tilfeller av vold mot en lyngdøl, skremmende adferd på barnevernsinstitusjonen St. Hansgården og grovt tyveri fra et hus i nabolaget der han bor.

Aktor la ned påstand om fengsel i ett år, hvor han skulle sone to måneder bak murene. Etter at rettsmøtet var over tirsdag skulle han overføres til en barnevernsinstitusjon i Tønsberg. Men han stakk fra tinghuset i Kristiansand og var deretter på rømmen.

Torsdag kveld klokken 22.30 fikk politiet melding om ran i Vanse. Iført finnlandshette skal ungutten ha kommet inn i Kiwi-butikken og krevd penger fra kassa. Han skal ha truet til seg pengene og bedt om å få dem lagt i en sort veske han hadde med seg. Flere kunder var tilstede. Deretter ble Mix-kiosken like ved ranet på samme måte. Politiet vil ikke gå ut med hvor stort beløp raneren fikk med seg.

I titiden neste formiddag sporet politiet ham opp i en tom kommunal bolig. 16-åringen kjempet ikke imot pågripelsen, og innrømmet senere ranene i avhør.

— I huset fant vi også utstyret som ble brukt under ranet. Men ikke ransutbyttet, sier lensmann Kåre Unhammer ved Farsund lensmannskontor. Han bekrefter at ransvåpenet var en lekepistol.