MANDAL: — Pasientene gis stadig flere rettigheter og tilbudet skal stadig forbedres. Men det er sjelden det er samsvar mellom økte pasientrettigheter og den økonomi som følger med, sier direktør ved Sørlandet sykehus, Jan Roger Olsen til NRK Sørlandet.

I dag leverte hansin innstilling til styret. Sykehusdirektøren vil legge ned rehabiliteringssenteret ved sykehuset i Mandal og flytte deler av tilbudet til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Olsen sier at kutt i bevilgningene til rehabililitering av fedmepasienter og lunge- og hjertepasienter, er årsaken til at sykehuset i Mandal legges ned.

70 prosent av inntektene forsvinner

En revisjon avdekket at Flekkefjord sykehus, Mandal sykehus og Sørlandet sykehus i Kristiansand tilsammen har fått 33 millioner kroner for mye fra staten.

For Mandal sykehus betyr det et bortfall av inntekter på sju millioner kroner per år. Det vil si at hele 70 prosent av inntektene forsvinner.

Sykehusledelsen mener de likevel har klart å redde mer av virksomheten enn de først antok.

— Både for lunge- og hjertepasienter skal mye av tilbudet til rehabilitering opprettholdes, sier klinikksjef Pål Friis ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.