BYKLE: — Vi må regne på konsekvensene av konsesjonsvilkårene, men håper å komme i gang med byggingen av kraftverket til våren, sier Kay A. Jeiskelid til Fædrelandsvennen.

Ett av konsesjonskravene er minstevannføring i Gjeiskelidåne på 70 liter i sekundet forbi kraftstasjonsinntaket. Jeiskelid hadde i utgangspunktet ikke planlagt noen minstevannføring.

Selv med noe redusert vannføring til turbinene vil Gjeiskelid kraftverk produsere strøm i størrelsesorden 9-10 GWh. Det tilsvarer 300 husstanders årsforbruk dersom hver av disse brukte ca. 30.000 kilowatt-timer.

Jeiskelid sier anlegget er kostnadsberegnet til 20 millioner kroner og at han regner med en årlig inntekt på 2,5 til 3,5 millioner kroner ut fra det man i dag vet om strømprisene.

I utgangspunktet hadde kraftutbyggeren ønsket å legge ei rørgate fra den 4 meter høye demningen øverst oppe i Gjeiskelidåna ned til kraftstasjonen. Kravet ble kjerneboring slik at vannet går i tunnel 500 meter.

For å komme ut på samkjøringsnettet fra kraftstasjonen nå strømkabel graves ned i 500 meters lengde.

Hytteeiere i området krevde blant annet at eksisterende hyttevei må opprustes før utbyggingen starter. De krevde også at vedlikehold og brøyting må bli kraftverkets ansvar. Hytteeierne ville videre ha garantier for sikker vanntilførsel. Norges vassdrags- og energidirektoratet mener dette er privatrettslige affærer.