KRISTIANSAND: Det bestemte byutviklingsstyret i Kristiansand i går. De vedtok å sette i gang regulering for det nye parkeringshuset under Børsparken.

Men samtidig vedtok de at når parkeringshuset åpner, skal 18 parkeringsplasser foran Handelens Hus fjernes. Også 36 parkeringsplasser på gateplan skal bort.

Børsparken skal også utvides når parkeringsplassene fremfor Handelens Hus forsvinner. Og blodbøka blir selvfølgelig stående.

UFORSTÅELIG.

Mindretallet i byutviklingsstyret skjønte ikke hvorfor det var nødvendig å fjerne så mange parkeringsplasser på gateplan.

— Man får 54 parkeringsplasser med et parkeringshus, og det er jo greit nok. Men man får ikke 54 nye parkeringsplasser, sa Rune Rasmussen (Frp).

Som mente at småhandelen i Kvadraturen får lide når gateparkeringen forsvinner.

— Jeg er sterkt imot å fjerne parkeringsplasser på gateplan. Skal du inn å kjøpe noen boller på Dampen en lørdag, så parkerer du ikke i et parkeringshus og så stikker innom butikken, sa Rasmussen.

Han fikk støtte av KrFs to representanter og Wenche Tronstad (H). Hun mente at folk som skulle på posten også trenger gateparkeringen i Rådhusgata.

— Det er helt håpløst å skulle parkere i et parkeringshus bare fordi du skal hente en pakke, sa Tronstad.

FORSVINNER.

Det ble likevel et knapt flertall for å fjerne parkeringsplassene på gateplan i Rådhusgata.

— Problemet i dag er jo at bilistene kjører rundt og rundt i sentrum for å lete etter parkering på gateplan i stedet for å kjøre rett inn i et parkeringshus. Det blir helt håpløst hvis vi alltid skal verne gateparkeringen, sa Aase Paulsen (Ap).

Parkeringshuset i Børsparken kommer til å være en utvidelse av parkeringshuset i Gyldenløves gate.

Kjetil Reite