Se video fra TVSør om saken

KRISTIANSAND: — Vi mener utfra vårt lovverk at vi ikke ser noe vesentlig i veien for at de klasserommene er brukbare, sier avdelingsingeniør ved Kristiansand kommune, Hans Rikard Gundersen til fvn.no.

Sammen med en representant fra Helse og miljø etaten og rektor ved Sjøstrand skole, Øystein Mosfjeld, inspiserte han skolens brakkebygg i dag formiddag.

— Vi målte etter fuktighet i gulv, vegger og tak, men målingene viste ikke noe fuktighet, sier Gundersen til fvn.no.

Dermed ser han ingen grunn til å anbefale brakkene stengt. Han utelukker likevel ikke at noen forandringer på skje. Blant annet vil han påpeke takets tilstand.

— Hvorvidt vi skal kreve taket utskiftet, er ikke bestemt, men vi vil anbefale at de skifter platene på taket, sier Gundersen til fvn.no.

— Ellers var det ikke noe spesielt vi ville gi pålegg til, sier Gundersen som legger til at inspeksjonen viste at gulv og tak virket tett, at det var god belysning i klasserommene og at det var vinduer til å lufte med.

Han forteller også at gulvene i brakkene har relativt nytt belegg som i tillegg virker veldig godt holdt.

— Det er tydelig at det er noen som vasker og holder det rent der, sier han.

Gundersen innrømmer likevel at skolesituasjonen ikke er optimal.

— Det er ikke noen ideell situasjon med disse eldre paviljongene. Det er jo gamle anleggsbrakker som bare er spikret sammen, sier han.

Brakkebygget ved Sjøstrand skole har vært i bruk som klasserom i 27 år.

Gundersen oppfatter kommunens ønske om å satse påvedlikehold og forbedringer av byens skoler som genuint.

— Jeg har ikke inntrykk til at det er uvilje mot å satse på skolene. Vi får det ikke ideellt med en gang, men skolene tas en etter en.