KRISTIANSAND: — Ja, hei, det er jeg som har mistet kamera med badeanda, sier en jentestemme på tipstelefonen til fvn.no. Og det er Hilde Patricia Stigersand (21) fra Kristiansand som er kameraeier og fotograf.

Sammen med en gjeng venner var hun i Dublin fra 17. til 21 . september. Vel hjemme og på vei til Universitetet i Agder tirsdag 25 september, merket hun at kamera var borte.

— Jeg er et skikkelig rotehue, så jeg regnet med at jeg hadde forlagt det på hybelen min. Der leita jeg sikkert i ei uke, uten å finne det, forteller hun - glad og opprømt over å få bildene igjen.

— Hva er greia med badeanda?

— Hehehe, det er et prosjekt jeg kjører, liksom. I sommer tok jeg bilder av den mange forskjellige steder i Kristiansand, som om den var på tur. Så skrev jeg en historie rundt, og la det ut på Facebook.

— Har anda noe navn?

— Jada, den heter mr. Duck the tourist!

Hilde ante ikke at kamera var funnet på en buss i Kristiansand før hun fikk melding via Facebook. Der har hun nemlig lagt ut bildene av mr. Duck, og en etterlysning av kamera med disse bildene. Fredag kveld så hun at noen hadde postet lenken til fvn.nos etterlysning av kamera-eieren, og dermed tok hun kontakt med oss lørdag formiddag.

Og nå har hun fått igjen både kamera og bilder.

— Jeg må rette en stor takk til AS Bussen, hittegodskontoret og fvn.no for at dere ordnet tilbake kamera, sier hun.

Som nå kan gå tilbake til studiene i folkehelsearbeid og tysk på universitetet, i trygg forvissning om at historien om mr. Duck the tourist fikk en lykkelig slutt!