SANDEFJORD: Da startet nedtellingen mot nok en desember-fest for en svært rutinert landslagstrener.

Angola, motstander i VM-åpningen 2. desember, ble slått 26-17 (12-11). Førsteomgangen var offensivt halvskrekkelig av et stresset Norge.

Etablert angrep ga bom, bom og bom. Norge misset på hele 13 av de 15 første skuddene (minus straffer) i kampen. Først mot slutten av omgangen begynte de norske jentene å sette noen billige kontringsmål.

En viktig gladmelding midt i skuddmiséren: Keeper Katrine Lunde Haraldsen er i slag. Hun spilte meget solid i mål.

Marit Malm Frafjord og Gro Hammerseng viste også skikkelig form.

Sjokk

Så mye tid til jule-forberedelser og gaveinnkjøp er det ikke blitt de siste 14 årene for Breivik. November og desember er mest hektisk i arbeidsåret.

Hun fikk et lite sjokk etter sitt første mesterskap i 1994. — Det tok på. Jeg var helt stiv i skuldrene etterpå, og det var mye nytt å forholde seg til, sier Breivik.

Hun innhentet hjelp, lærte å delegere bort og fikk gradvis mer rutine i å takle stresset. Nå er hun bare vel én uke unna sitt 16. mesterskap av 17 mulige.

Kun OL-spill i Aten er skuslet vekk. Til gjengjeld sved den missen lenge både for Breivik og spillerne.

Trigget

Nå er hun på hogget som bare det.

— Jeg blir trigget på denne tiden av året og gleder meg til VM. De siste fire-fem årene har jeg ikke hatt noen fornemmelse av noe annet, sier Marit Breivik.

Hun kommer til VM som nestfavoritt. Russlands slagkraft er av mange regnet som en liten divisjon bedre enn Norges.

Men det kan glippe selv for dem med størst kapasitet. Fredag var den ren russisk kollaps mot Danmark før pause (6-12). Til slutt ble det tap 24-25. Og trolig en ny dose med utskjelling fra trener Jevgenij Trefilov.

Norge møter et talentfullt ungt dansk lag lørdag før den store russer-testen kvelden etter.