GÖTEBORG: Høivold var en av 400 deltakere som stilte til start i poker NM i Göteborg i helgen. I tre dager til ende har han kjempet seg gjennom lange dager med 12 timers spilling daglig. Han endte til slutt på finalebordet sammen med fem andre finalister, og lå lenge godt an til å stikke av med seieren, men helt på tampen ble han snytt for den gjeveste premien av en litt "heldig" motspiller.

— Jeg lå helt i teten lenge, men hadde et par "stang ut" på slutten. Jeg var ikke heldig med kortene jeg fikk, og motspilleren var i motsetning heldig. I poker hersker tilfeldighetene i veldig stor grad, sier Høivold til fvn.no.

Han endte dermed på en sjette plass i turneringen, og får i stedet for hovedpremien på 650.000 svenske kroner, "kun" med seg 130.000. Til tross for at han ikke gikk helt til topps denne gang, og i utgangspunktet hadde håpet på seier etter å ha kommet så nær, er han godt fornøyd med innsatsen.

— Å få et finalebord i NM er bra. Jeg gjorde en grei innsats og spilte egentlig bra, men det er jo selvfølgelig kjedelig at det ikke går helt inn, sier Høivold.

Neste stopp, Las Vegas Etter å ha fått litt etterlengtet og velfortjent søvn, reiser poker-esset tilbake til Norge på tirsdag. Og han har ingen planer om å ligge på latsiden når det kommer til pokerspillingen fremover. I juni er det nemlig duket for Word Series of Poker i Las Vegas, med nærmere 9000 deltakere fra hele verden. Her skal kristiansanderen ta revansje.

— Jeg vil satse for fullt, selvfølgelig, og skal både tenke, lese og spille poker frem mot turneringen. Jeg vil delta i flere turneringer der borte, men det sier jo seg selv at det ikke er en lett oppgave å nå til topps når det deltar så mange tusen spillere, sier Høivold.

For hvert spill er det mellom 1500 og 2500 som stiller til start, og skulle man være så heldig å nå helt opp, er førstepremien på svimlende 12 millioner dollar!

— Hovedfokuset vil være på seier. Men i fjor kom kun to av rundt 100 norske deltakere til et finalebord, så det er hard konkurranse. Det er mye som spiller inn, og det er ikke alltid den beste spilleren som vinner. Men jeg vil satse for fullt, i tillegg til å ha det litt gøy der borte også selvfølgelig, lover Høivold.