FARSUND: — Det kunne like gjerne vært han som ble drept av bilbomben. Jeg synes det er forferdelig for de det gjelder og det er ganske tøft å vite at Inge er der. Jeg tror aldri jeg har sett så mye på nyhetene som nå, sier Karin H. Kjørrefjord Dagh. Yngstesønn Inge (22) har vært i Afghanistan siden juli.

— Det blir litt uvirkelig. Krig er en farlig ting å være oppe i. Men av og til må en bare prøve å håpe at det går godt. Jeg ville blitt helt sprø av å gå og tenke på det hele tiden, sier hun, mens tårene hoper seg opp i øyekroken.

Ringer hjem

Hun snakker med sønnen to-tre ganger i uken, men når han er ute på oppdrag kan han ikke ringe.

På torsdag, da Kristoffer Sørli Jørgensen (22) ble drept, var Inge akkurat kommet tilbake til leiren etter oppdraget, og fikk varslet mor om at han var i god behold før det kom på nyhetene.

— Han er veldig flink å ringe. Han ringer før de skal av sted på oppdrag og med en gang de kommer tilbake, sier moren.

Hun forstår egentlig godt sønnens ønske om å dra til Afghanistan. Da han fikk forespørselen var hun litt skeptisk, men sa klart fra om at dette var hans valg.

— Jeg støtter deg uansett hva du gjør, sa jeg til ham.

— Jeg er jo stolt over at han er der, på et vis. Han er der jo for å hjelpe. Dette er så uvirkelig, samtidig som man er midt oppi det. Jeg går alltid litt anspent, og lurer på hva som kommer til å skje.

Fylte horn

Da sønnen var i førstegangstjeneste i Skjold, var hun oppe på besøk. Det har gjort henne litt roligere.

— Er du ikke redd for at han kan få ettervirkninger?

— Det kan en aldri vite, men jeg tror det er forskjell fra person til person.

Inge kommer hjem i slutten av november, og blir hjemme i to uker. - Da skal han få fylte horn. Det er det han liker aller best, sier moren og smiler.