GRIMSTAD: – Vi har solgt over tre ganger så mange billetter som i fjor, sier Mikal Vassbotn, en av sjelene bak Skral Festival.

Frivillige er i gang med siste malingsstrøk, men den lille festivalen er ikke lenger den hagefesten den en gang var. For i sommer skal verdensstjernene til Grimstad. Rapperen The Game, reggaeartisten Sean Paul, og britiske Brett Anderson kommer. Det samme gjør norske Sondre Lerche, Magnet og The Lionheart Brothers.

David mot goliat

— Poenget med Skral er at god gammeldags dugnadsånd vekkes til live, og kommersiell tankegang blir erstattet med kollektiv kos og kjærlighet til musikk, sier Mikal Vassbotn.

Han håper at festivalen ikke drukner i krigen mellom Hove og Quart, og andre større aktører. Men konkurranse til tross, festivalen holder fast på sin hjertevarme profil:

– Vi skal være den lille festivalen med det store hjertet. Du vil ikke finne reklamebanner for Coca-Cola her, sier Vassbotn, og mener andre ting bør stå i fokus.

Fem års jubileum Med det i tankene har Skral utvidet sitt program før årets festival.

— I år er ikke Skral bare en fryd for øret. Vi lanserer for første gang et klubbkonsept i Grimstad, og har også invitert gatekunstnere, sier han.

I tillegg skal dansere, gjøglere og kortfilmprogrammet skape den rette festivalstemningen. Fra fødselen i Homborsund for fem år siden har festivalen tatt et skritt til siden, og slått seg ned på Groos i Grimstad.

— Her har vi pusset opp et 180 år gammelt hus til kafé, kjøkken og festivalkontorer, forteller Mikal Vassbotn.

Foruten de større artistene kommer også norske artister som kruttønna Kakkamadda fakka, Harrys Gym og Rocket to the sky til sommerens Skral Festival.