KRISTIANSAND: Politiet rykket i ettermiddag ut til Silokaia for å undersøke det som kan være kilden til utslippene i byfjorden. Ved et rør på Silokaia ble det funnet fettklumper maken til de som har flytt rundt i byfjorden den siste uka. Kriminalteknikker Gunstein Kallhovd tok prøver som vil bli analysert i løpet av helga.

– Det er utrolig viktig å få sjekket dette nå så vi finner ut hva som er kilden til dette, sier havnedirektør Thomas Granfeldt til fvn.no.

Han ble i ettermiddag tipset om det som kunne være kilden til forurensingen i byfjorden. Da politiet undersøkte rørene kom det rent vann ut av de, men det lå store mengder av fett like ved. Ifølge havnedirektøren har Fiskå Mølle en tank med fett liggende i området. Dette fettet blir brukt i produksjon av kraftfor.

Ved 16.00-tiden i ettermiddag kom havneingeniør Svein Inge Larsen til stedet for å undersøke om utslippene kan ha kommet fra denne tanken.

Massen som har klistret seg til fundamentet på brygga til Fiskå Mølle, er veldig lik massen som har flytt rundt i byfjorden den siste uka.

I området rundt silokaia fløt det store mengder av den gule massen, men området under brygga var overrepresentert.

Dette kan bety at mistankene mot Felleskjøpet var grunnløse.

Fvn.no kommer tilbake med mer.