ARENDAL: Aust-egdene ble pågrepet i Grimstad like før midnatt, da en patrulje stoppet bilen de satt i. De er nå brakt inn til politistasjonen i Arendal for avhør.

— Personene er mistenkt for å ha vært involvert i skyteepisoden. Hvilken rolle de har hatt, er foreløpig uavklart, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet fikk melding om skytingen i huset i Oddenveien i Arendal sentrum klokken 18.14. Mannen som meldte fra, hadde selv hoppet ut av et vindu. Fire personer var i huset da politiet kom til stedet. Disse fire og to utenforstående vitner er torsdag kveld blitt avhørt om forholdet.

Kjenninger av politiet

Ifølge deres forklaringer skal gjerningspersonene ha tatt seg inn i boligen, avfyrt skudd og stukket fra stedet igjen. Inntrengerne skal ha avfyrt rundt fem skudd.

— Dette er folk som er kjent av oss, opplyste operasjonsleder Per Lauvnes til fvn.no i 21-tiden torsdag kveld.

Politipatruljer fra Grimstad, Arendal, Tvedestrand og Risør ble satt inn i jakten. Gjerningspersonene stakk fra stedet med bil etter skytingen, og politiet var lenge usikre på hvor de tok veien.

— Samtidig med at vi avhører vitner, sjekker vi ut aktuelle steder, biler og miljø. Vi prøver å få klarhet i hva som er skjedd, og patruljene oppdateres fortløpende, sa Lauvnes.

En person skadet

Boligen ble etter skytingen sperret av for tekniske undersøkelser. En av de fire i huset ble sendt til legevakt med sårskader, uten at politiet kjenner til hvordan personen har pådratt seg skadene.

— Det er ikke snakk om skuddskader. Det er uklart for oss hvordan han har fått skadene, men det kan ha skjedd i tumultene, sier Lauvnes.

Politiet kjenner så langt ikke årsaken til hendelsen, utover at det skal ha vært en uoverenstemmelse i et kriminelt miljø.

— Detaljer går vi foreløpig ikke ut med. Vi har avhørt vitner, men for å få klarhet i årsaken må vi avhøre flere, blant annet gjerningspersonene, sier Lauvnes.