KRISTIANSAND: KrF åpner landsmøtet i Molde i formiddag. Nestledervalget blir møtets mest spennende sak.

— Ja, hun er nok mye mer liberal enn det vi pleier å være her sør. Men likevel er det hun som bør velges, mener Kristiansand KrFs ordførerkandidat Jørgen Kristiansen, og legger til:

— Dagfinn Høybråten er en sterk leder, og det er fint med flere holdninger inn i ledelsen. Litt polarisering gjør ingenting.

Etter det vi erfarer, har de ti delegatene fra Vest-Agder samme oppfatning som Jørgensen.

Godtar homofilt samliv

25 år gamle Inger Lise Hansen har tatt til orde for å fjerne bekjennelsesparagrafen i Kristelig Folkeparti, altså regelen om at du må være bekjennende kristen for å få verv. Hun har også et noe mer liberalt syn på homofilt samliv enn det tradisjonelt kristenkonservative synet, selv om hun har bedyret at hun står på partiets linje når det gjelder homofil adopsjon.

— Jeg synes bekjennelsesparagrafen skal bestå, likevel synes jeg Hansen representerer en takhøyde og et engasjement vi trenger, sier Kristiansen.

Vil ikke kritisere

Selv om Kristiansen sier partileder Dagfinn Høybråten er sterk og at det er behov for flere holdninger i ledelsen, vil han likevel ikke kritisere lederen. Kristiansen er likevel preget av samme syn på Høybråten som ordfører Skisland i Kristiansand. Skisland mener Høybråten er altfor autoritær og konservativ, og har flere ganger sagt at KrF opptrer for moraliserende.

Inger Lise Hansen konkurrerer med Odd Anders With og Ellen Solheim.