EVJE OG HORNNES: — Kretsstyret vil ta den endelige beslutningen rett over nyttår. Det er hovedorganisasjonens krav om at alle skoler og leirsteder skal klare seg på egen hånd, som gjør at både skolen i Kvås og muligens leirstedet på Gautestad blir lagt ned, sier kretssekretær Jakob Hånes i NLM-Agder.

Alternativet til å salg, er å legge Gautestad inn under Evjetun og samordne driften.

Gautestad kurs- og misjonssenter ligger på heia øst for Flatebygd i Evje i et populært skiområde. Leirstedet som ble bygget i 1994 og senere er pusset opp, har plass til 42 overnattingsgjester. Norsk Luthersk Misjonssamband prøvde også for noen år siden å selge senteret på Gautestad, men valgte den gang heller å pusse opp bygningsmassen, da det ikke ble oppnådd tilfredsstillende pris.

MILLIONGJELD.

Senteret på Gautestad har en gjeld på fire millioner kroner, samtidig som inntektene er små. For å holde utgiftene nede har senteret det siste halve året vært drevet utelukkende på dugnad, men har tidligere hatt lønnskostnader tilsvarende ett årsverk.

— Kanskje synes noen at det er litt for langt å reise opp til Gautestad fra Kristiansand. For noen grupper har det ikke vært aktuelt å leie seg inn hos oss på grunn av alkoholforbudet i lokalene, sier Jakob Hånes.

Selv om Norsk Luthersk Misjonssamband i fjor gikk med 27 millioner kroner i underskudd avviser kretssekretæren i NLM på Agder at misjonsorganisasjonen er i noen krise, og viser til stor aktivitet og økt giverglede.

Informasjonsleder Espen Ottosen i NLM sentralt opplyser at årets inntekter ser ut til å øke med 17 millioner kroner i forhold til i fjor, og at de neste år har budsjettert med å gå i balanse.

- Trist med Kvås.

— Selv om det årlig samles inn 130 millioner kroner til Norsk Luthersk Misjonssamband sentralt, så er utgiftene mange. Vi kan ikke fortsette å subsidiere driften av skoler og leirsteder som ikke klarer å stå på egne bein, sier Espen Ottosen.

Tekst: Torbjørn Witzøe

torbjorn.witzoe@fvn.no - 908 70 718