FOTBALLSKIEN— Etter alle skadene de siste årene sitter jeg ikke akkurat med sparess på hånda, medgir Knutsen overfor Fædrelandsvennen.Likevel er arendalitten, som er kontraktsløs etter to år med kneproblemer i Odd Grenland, klar på hva han vil med fotballkarrieren.Han vil helst spille i Danmark, hvor han tror han kan komme til sin rett i en mer teknisk liga enn den norske.Han vil spille for en klubb i den øverste ligaen, eller en satsende klubb fra nivået under.Og han vil ha en kontrakt som gir ham en viss forutsigbarhet.- Jeg har opplevd mye på fotballbanen, selv om de siste årene ikke har vært noe å slå i bordet med, og vil nok ikke ha problemer med å få meg en kontrakt i en kort periode. Jeg skjønner hvis klubbene er skeptiske, men jeg har kone og to barn, og ser på en kontrakt på ett år og mindre som uaktuelt, sier Knutsen.- Hva gjør du hvis du ikke lykkes i å få en lengre kontrakt?- Da må jeg sette meg i tenkeboksen, er alt han vil si om det.Det er agent Stig Lillejord som har jobben med å finne en klubb, helst i Danmark, til 28-åringen. Opp- og NEdturer.

Etter gjennombruddet i Start på slutten av 90-tallet ble Knutsen hentet til Rosenborg for 10 millioner kroner for å erstatte Mini Jacobsen. Etter en god innledning med sju mål på 24 kamper i debutåret 2000, slet han mer og mer, og RBK ga ham til slutt fra seg gratis til Odd etter 2003-sesongen. I 2004 spilte han tilnærmet fast på Falkum, men så kom kneproblemene for fullt. Etter gjentatte mislykkede forsøk på A-lagsretur kom dommen i sommer: Du blir ikke satset på videre.- Det har vært fryktelig tungt å gå på jobb uten å få gjøre det jeg er ansatt for, sier Morten Knutsen. VURDERTE Å SLUTTE.

Han hadde bestemt seg for å legge opp dersom operasjonen han tok 20. januar heller ikke fikk ham fotballfrisk. - Jeg hadde bestemt meg for å slutte hvis jeg ikke ble bra over tid nå, og har brukt god tid på å bygge meg opp. Nå ser det lovende ut. De fleste som er like lenge borte som meg detter sammen. Men jeg har lyst til å bevise at enkelte tar feil. Jeg vil få fart på karrieren igjen. Det er jeg veldig motivert for.Tekst: Øyvind Brenne38 11 32 49 - oyvind.brenne@fvn.no