MANDAL: Ulykken skjedde ved bybroa i Mandal i november i fjor. Ingrid Messel døde momentant og ble slept under lastebilen som 35-åringen kjørte over hele bybroa.

Nå er lastebilsjåføren funnet skyldig i uaktsomt bildrap og dømt til 45 dagers ubetinget fengsel, inndragelse av førerkortet i 2 år samt at han er idømt saksomkostninger.

Kristiansand tingrett påpeker at det stilles spesielt strenge krav til aktsomhet av en fører til en 12 tonn tung lastebil i sin begrunnelse for straffeutmålinegn.

Vil anke

35-åringen ble gjort kjent med innholdet i dommen mandag ettermiddag.

— Min klient vil komme til å anke denne dommen, sier 35-åringens forsvarer, Robert Aksnes til fvn.no.

Forsvaret har gjennom hele rettssaken innstilt på full frifinnelse for 35-åringen.

— Hvordan reagerer han på at han er dømt for bildrap?

— Det ligger jo i beslutningen om at han skal anke, han er selvfølgelig skuffet og mener at avgjørelsen er feil, sier Aksnes.

Unnlot å bruke speil

«Ved å stille lastebilen på skrå i forhold til Brogata, var han avhengig av å få oversikt over fortauet via speilet», skriver retten og mener at årsaken til ulykken var at han ikke brukte dette speilet og som gjorde at Messel kom i lastebilens blindsone.

Barna til Messel hadde krevd erstatning fra tiltalte, men retten mener kravene ikke er oppfylte til noen slik erstatning.

Men retten mener det er riktig at 35-åringen skal miste sertifikatet for to år, og at han da må gjennomføre full førerprøve for å få det tilbake.