LILLESAND: — Det er kommet inn ett anbud for bygging av parkeringshus. Det er på 22 millioner og gitt av Kruse Smith. For den prisen kan de tilby et tre etasjes parkeringshus, uten kjeller og undergang, med omtrent 120 plasser. Det gir en kostnad på 183.000 kroner per plass, en pris som er helt uaktuell for oss å godta, sier Arve Danielsen, leder av parkeringsutvalget i Lillesand, til Fædrelandsvennen.

- Overopphetet marked

Parkeringshuset skulle etter planen ha vært på fire etasjer, inkludert kjeller, og gitt Lillesand 168 nye parkeringsplasser. Nå ser ikke parkeringsutvalget noen annen løsning enn å krympe planene til å omfatte et to etasjes p-hus med plass til om lag 100 biler.

— Vi er veldig overrasket over det høye anbudet vi har fått, og det er også tankevekkende at vi fikk inn kun ett anbud. Vi har ingen annen forklaring enn at det må skyldes et ekstremt overopphetet marked blant entreprenørene, sier Danielsen.

Ingen gangtunnel

Og så lenge det ikke blir noen kjelleretasje på p-huset, blir det heller ingenting av den planlagte underjordiske gangtunnelen fra parkeringshuset som skulle ha munnet ut ved foten av trappen opp til posthuset. Parkeringsutvalget vil nå gå en runde med både Kruse Smith og arkitektkontoret Haarklau og Lindeberg AS, for å se på alternative løsninger til å få et mindre p-hus på plass. Målet er at prislappen per plass skal ligge på rundt 100.000 kroner.

— Vi vil gjøre alt vi kan for at ikke hele p-hus-prosjektet må skrinlegges. Byen trenger flere p-plasser, sier Danielsen.

idun.aamland@fvn.no