KRISTIANSAND: -Vi har mottatt anmeldelsen og kommer til å granske opplysningene, sier advokat Bjørn Vikse, leder for spesialenheten Region Sør-Norge til VG.

Minst en av mennene skal ha oppfattet de angivelige tilnærmelsene som ønske om sex.

Vikse uttaler til VG at de vil på bakgrunn av forskjellig informasjon avgjøre om det skal settes i gang en ordinær etterforskning av tjenestemannen. Spesialenheten er satt til å granske om polititjenestemannen har misbrukt sin stilling eller utvist uforstand i tjenesten, skriver VG.

Skal ha befølt menn i avhør

En 19 år gammel mann VG har vært i kontakt med, har fortalt at han ble befølt og klemt av betjenten og at han følte at betjenten ønsket intim kontakt.

En 47 år gammel mann har fortalt at politibetjenten befølte ham flere steder på kroppen under et avhør i januar i år.

Ifølge advokatfullmektig Svein Kjetil Stallemo ved advokatfirmaet Sylte har opplysningene som har ledet frem til granskningen fremkommet etter to straffesaker nå i høst. Advokatfirmaet valgte da å oversende notatene og anmeldelsene til Spesialenheten for politisaker.

Fant de angivelige forholdene graverende

Stallemo sier til VG at dersom forholdene er tilfelle, er de graverende og at atferden også er oppfattet som ønske om intimt samkvem av seksuell karakter av minst en av mennene.

Tjenestemannen skal ifølge VG ikke være kjent med påstandene og vil ikke kommentere saken før Spesialenheten for politiet har kontaktet ham.

Politibetjenten forblir i tjenesten inntil Spesialenheten eventuelt treffer formelle etterforskningsskritt mot ham.