KRISTIANSAND: Den 19 år gamle bilføreren var innkalt til Kristiansand trafikkstasjon for kjøretøykontroll. På grunn av ulovlig ombygning av bilen, samt en rekke grove feil og tekniske mangler, ble bilen avskiltet.

— På grunn av dette og generell dårlig teknisk stand på bilen øvrig, gikk skiltene. Det var ikke vedkommende bileier fornøyd med, forteller Kåre Simonsen, overingeniør ved Kristiansand trafikkstasjon.

Kjørte av gårde uten skilter

Bilen var i såpass dårlig stand at bilføreren ikke fikk lov til å kjøre den hjem.

— Bilen ble avregistret og vi sa at bilføreren ikke fikk lov til å benytte prøveskilter for å kjøre den hjem, men at han måtte leie en bergingsvogn for å få fraktet den bort, sier Simonsen.

19-åringen fikk beskjed av kontrolløren om å flytte bilen fra der den stod til et annet sted. Da sa bilføreren at han ville kjøre bilen hjem uregistret.

På tross av kontrollørens advarsler, hoppet han i bilen og kjørte av gårde uten skilter.

— Noen oppfører seg av og til dumt, og det må de ta konsekvensen av, sier Simonsen.

Får selv regningen ved en ulykke

I det øyeblikket skiltene blir plukket av en bil, er ikke forsikringen gyldig lenger. I tillegg er bilen ulovlig å kjøre.

— Kjører man på en fotgjenger, bil og liknende vil bileieren selv sitte igjen med regningen hvis det skjer en ulykke, sier Simonsen.

Han synes dagens hendelse er graverende, og han sier at trafikkstasjonen vil forfølge saken.

Bilføreren blir anmeldt

Kristiansand trafikkstasjon vil nå anmelde saken til politiet.

— Politiet anser ikke saken som en stor sak, men vi har fått meldinger om at den aktuelle bilen har kjørt som et svin de siste dagene, forteller operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt.

Ifølge politiet bor 19 åringen i en av nabokommunene til Kristiansand.