GISLEV: Pia Mikkelsen fra Gislev, mor til avdøde Signe Bøjden Mikkelsen (15), er splittet i sin reaksjon på boten. Hun trodde fortsatt at norsk politi vurderte å tiltale Ole P. Bruun for uaktsomt drap.

— 300.000 kroner for tre menneskeliv. Det høres umiddelbart billig ut. Men jeg er naturligvis fortsatt bitter over det som har skjedd, sier Pia Mikkelsen.

- Tikkende bombe Hun håper at den tragiske hendelsen får konsekvenser for sikkerheten i utleiehyttene på Hovden.

— Vi er tre familier som ikke får våre døtre tilbake, uansett hvordan dommen er. Men jeg håper under alle omstendigheter at saken innebærer at sikkerheten strammes opp på Hovden. Og ikke bare på de hyttene Hovden Høyfjellsenter eier. Det er uhyggelig å tenke på at så mange unge drar på skiferie i den typen hytter. Det var en tikkende bombe Signe og de andre flyttet inn i, og det måtte gå galt, sier Mikkelsen.

Hun er skuffet over at de ble informert om dommen av den danske avisen Fyens Stiftstidende.

— Jeg er nærmest sjokkert. Norsk politi har lovet oss at vi foreldre skulle bli orientert først når det ble tatt en beslutning, sier Pia Mikkelsen.

Får fortsatt hjelp Et halvt år etter brannen som kostet 15-årige Signe og to skolevenninner livet, får foreldrene Pia og Ib Bøjden Mikkelsen fremdeles psykologhjelp.

— Dette er ikke noe man kommer over. Det er et blødende sår, som kanskje med tiden kan bli til et stygt arr, sier Pia Mikkelsen.

Sommerferien hennes er nettopp begynt, og den skal brukes til et ganske bestemt formål.

— Jeg vil kontakte foreldrene til Rikke Poulsen og Rikke Larsen, som døde sammen med Signe. Jeg vil høre om de har lyst til å møte oss. Jeg blir ikke lei meg hvis de ikke vil. Men vi har ikke hatt kontakt med hverandre siden jentene døde, og nå har jeg stort behov for å snakke med dem. De har det jo på samme måte som Ib og jeg, sier hun.

— Man tror at man kjenner seg selv og kan forutse hvordan man vil reagere. Men det gjør man ikke, sier Mikkelsen.

Ekteparet var på Hovden like etter brannen, og har snakket om å dra tilbake for å se stedet der datteren døde av røykforgiftning. Men Pia Mikkelsen har ikke maktet det ennå.

— Kanskje om et års tid, sier hun.

Fyens Stiftstidende/Fædrelandsvennen