LILLESAND: Lars Gunnar Nag måtte torsdag innrømme at selskapet gjorde feilvurderinger i forhold til anleggsveien raset onsdag gikk over.

— Det har blitt gjort endringer, og veien har vært lagt inn på fastere grunn. Men det har da ikke vært tilstrekkelig. Så det har vært en feilvurdering. Men dette er en av de tingene vi skal gå gjennom i etterkant, sier Nag til TV Sør.

Se intervju med Lars Gunnar Nag og nabo Sverre Nordal

Se video fra rasstedet

Stor grafikk: Slik skjedde raset Bildeserie fra raset i LillesandNag kunne torsdag ikke si noe mer om årsaken til raset.

— Vi vet ikke noe om hva som har utløst det. Vi vet at det har vært et ras og at steinmasser har rast ned og at denne jordmassen har blitt presset opp. Det er status her nå, sier Nag.

Flere naboer som fvn.no og TVSør har snakket med torsdag, mener imidlertid å ha hørt sprenging på stedet rett før raset gikk. En av dem er Sverre Nordal.

— Da klokken var rett over ni, kom det en kraftig salve. Den var sånn at det ristet i i det som var av hus og områder rundt her. Så sprengt har de gjort, sier Nordal til TVSør.

— Så det er ikke til å ta feil av?

— Nei, det er overhodet ikke til å ta feil av. Vi har hatt såpass mange salver rundt her nå i det siste. Vi har plenty med erfaring fra sprengning her, og så det var det ingen tvil om. Det var en skikkelig salve, svarer Nordal.

Men OPS Agder (selskapet som bygger ut E 18 i Helldal-området) benekter at de sprengte i området i det hele tatt i løpet av onsdagen.

— Det har ikke blitt sprengt der onsdag, sa Finn Aasmund Hobbesland, administrerende direktør i Agder OPS, til fvn.no sent torsdag kveld.