Se video om saken

KRISTIANSAND: — Jeg hadde dødd uten hjelm, det er jeg helt sikker på, sier Christer Sundstøl fra Vennesla.

Både han og mopedhjelmen er fulle av skrubbsår. Men akkurat hvordan det skjedde, husker han ikke.

— Jeg kjørte moped til skolen, og hadde kjørt inn i rundkjøringen fra broen og skulle til Vennesla sentrum. Da jeg var midt i rundkjøringen, så jeg at det kom en bil mot meg. Det er det siste jeg husker, forteller Christer.

Han kom til seg selv i ambulansen, og trodde han hadde drømt. Mor Jorunn Sundstøl opplevde samtidig alle mødres mareritt.

— Jeg fikk telefon fra sykehuset og satte meg i bilen med en gang. På veien så jeg mopeden til Christer på Viking-bilen. Den var helt knust. Jeg fryktet det verste, og var hysterisk, mildt sagt, forteller hun.

Aldri gladere

Om hun var hysterisk da, var hun ikke desto mindre glad da hun fikk høre hvordan det gikk.

— Jeg har masse skrubbsår, veldig vondt i den ene foten og rift på nyren. I går følte jeg meg helt lamslått, men i dag er jeg mye bedre. Jeg har hatt englevakt, mener Christer selv.

— Jeg har aldri vært så glad i hele mitt liv. Det var som å få ham på nytt. Nå trenger jeg ikke vinne i lotto, sier en overlykkelig mor og klemmer gutten sin hardt.

Det har blitt mange klemmer på det siste døgnet.

— Helt greit, mener Christer selv.

Bruk hjelm!

Både mor og Christer håper ulykken kan få flere til å bruke hjelm.

— Jeg tror alle i Vennesla kommer til å bruke hjelm fra nå av. Skolebussen kom midt oppi ulykken, og mange trodde Christer var død. I går hadde han besøk av noen kompiser, og de lovte å begynne å bruke hjelm når de sykler også, forteller Jorunn.

Fredag skal Christer egentlig spille fotballkamp. Den må han stå over. Men trolig er han hjemme i Vennesla igjen i dag. Og det blir nok ikke så veldig lenge til Christer kjører rundt igjen på moped.

— Jeg kommer nok alltid til å være litt nervøs i rundkjøringene. Og først trenger jeg ny moped. Og hjelm. Jeg vil ha samme type hjelm, for den var så god, sier Christer.