Ifølge VG spurte aktor i rettsmøtet tirsdag om hun kunne lukte noe fra kofferten hun fikk overlevert.

— Nei, ingenting. Da jeg ble stoppet her i Quito, trodde jeg de tullet med meg. Jeg trodde ikke det var sant. Jeg har aldri sett narkotika og har aldri brukt det heller, svarte sørlandskvinnen.

Kvinnens forsvarer sier til avisen at hun risikerer 12 til 16 års fengsel.

Nils Grønås, kvinnens advokat, sa til Fædrelandsvennen tirsdag at kvinnen hadde kontakt med en person i Ecuador i nærmere to år over internett. Personen skal ha bedt henne hente noen dokumenter fra en han kjente i Ecuador.— Hun ble så bedt om å hjelpe denne mannen med å frakte papirer han trengte i forbindelse med et båtsalg, fra Ecuador til London, sa Grønås tirsdag.

Da hun hadde fått dokumentene liggende i en koffert sjekket hun den grundig, men fant altså ikke narkotikaen som var gjemt i sideveggene. Deretter la hun den i sin egen koffert, forklarte hun i retten.

— I retten har hun fortalt at hun skulle avlevere papirene i London. Deretter skulle hun videre til Norge og Kjevik. Slik jeg har forstått det, skulle hennes venn deretter komme til Norge for å møte henne, sa Grønås tirsdag.

Lovet penger

Kvinnen sa at hun ble lovet 500 dollar for reiseutgiftene, men at det var penger hun aldri så noe til.

Hun sa videre i retten at i London var planen at hun skulle plukkes opp i en drosje, bli kjørt til et hotell og videre bli hentet av kontakten og kjørt til hans familie i byen. Dagen etterpå trodde hun at hun skulle hun hjem.Avisen skriver at i beslaget hos det nasjonale narkotikapolitiet finnes det en flybillett som viser at hun hadde planer om å reise tilbake til Madrid fra London dagen etter ankomst.

— Sendte 600.000

Sørlandskvinnen skal ha sendt rundt 600.000 kroner til personen hun var i kontakt med i Ecuador, ifølge VG.

— Jeg sendte pengene fordi han ikke kunne få ut egne penger før han hadde solgt en båt, sa hun i rettsmøtet onsdag, skriver VG.Til Fædrelandsvennen sa kvinnens advokat Nils Grønås tirsdag at kvinnen bruker benevnelsen «kjæreste» på personen hun hadde kontakt med. Dette gjentok hun i retten, ifølge VG.

— De har hatt en tett relasjon som har pågått over lang tid, sa Grønås til Fædrelandsvennen tirsdag.

Kan bli overført til husarrest

Kvinnen sa at hun aldri har møtt personen fysisk. Hun var blitt forklart at han ikke kom til Norge fordi han var blitt utsatt for en bilulykke. Hun sa også at hun ikke sa fra til familien sin at hun skulle til Ecuador fordi hun mente turen var så kort.

— Da de viste meg narkotikaen, holdt jeg på å spy. Det er urimelig, for jeg har aldri stjålet og aldri gjort noe galt. Jeg har fått to parkeringsbøter i mitt liv, sier hun, ifølge VG.

Nå kan det bli aktuelt at hun overføres fra fengslet til husarrest på grunn av sin helsetilstand.Ifølge VG kan kvinnen få strafferabatt på fire år om politiet får tak i bakmennene til narkotikaen. Det kan gå opp til et år før rettssaken kommer opp.