LJUBLJANA, SLOVENIA: — Det kan være nok, og det kan være for lite. De må spille på sitt toppnivå for å vinne over Krim, sier Bent Svele, håndballekspert i TV2. Han håper Vipers går offensivt til verks før returen av kvartfinale-oppgjøret, som du kan følge direkte på FVNs-nettsider fra klokka 17.00 lørdag.

— De kan ikke tenke så mye på resultatet de har, Vipers må bare angripe. To mål kan bli tatt igjen på 30 sekunder, dermed gjelder det å starte på 0-0 som alle kamper gjør. To mål er tatt igjen i 30 sekunder. Den selvtilliten de viste utover i kampen sist helg må de ta med seg. Det handler bare om å angripe det i tøffe bortekamper, sier Svele.

Håndballeksperter: Bent Svele og Tor Odvar Moen. Foto: NTB Scanpix

— Ikke noe å være redd for

Tor Odvar Moen er trener for Larvik og har møtt Krim flere ganger. Det er ingen umulig oppgave som venter for Vipers, mener han.

— Vipers må ikke henge seg opp i de to målene. De er gode nok til å vinne kampen fra 0-0, og jeg har stor tro på at Vipers kan nå semifinalen, sier Moen.

Kristine-Lunde Borgersen mener alle har noe som kan forbedres, og blir rådet til å glemme resultater av håndballeksperter. Foto: Thomas Hegna

Han delte sine videoklipp av Krim med Vipers før hjemmekampen. Moen håper Vipers fikk studert ut noen trekk på egen hånd også.

— Det avhenger mye av det laget som lærte mest av den første kampen. Det laget som vet hva man skal passe på og gjøre gode håndteringer siden sist vil vinne, sier Moen.

Mental utfordring

De rosa fra Kristiansand har spilt hele 11 kamper, og matchen i Slovenia blir den tredje på sju dager.

— Det er klart det er en utfordring med kampprogrammet. Det handler litt om det mentale rundt det å rigge seg klar til kamp. Det er tøft, men Vipers kan klare dette, sier Svele, som mener Lunde-Borgersen er en utmerket vikar-hovedtrener mens Gunnar Pettersen er sykemeldt.

— Kikki har stor internasjonal erfaring, så det har blitt løst så godt som det kunne blitt. Hun er en leder, og har alle erfaringer og kvaliteter som trengs.

— Alle har noe som kan forbedres

Lunde-Borgersen tror laget skal takle bortekampen i Øst-Europa.

— To mål er ingenting, så vi skal angripe og vi må gå for seier rett og slett. Og det kan vi klare, sier Lunde-Borgersen.

Vipers har 29- 27 å gå på fra hjemmekampen i kvartfinaleduellen. Laget hadde en veldig rolig treningsøkt torsdag, før reise via Zagreb fredag. Spillerne har fått beskjed om at det er mye de kan gjøre annerledes fra hjemmekampen.

— Vi har funnet ut litt mer på hva vi skal fokusere på for å stoppe det Krim gjorde bra. I tillegg har vi funnet ut hva vi gjorde bra, og skal gjøre mer av. Men fortsatt har vi noen ting vi kan korrigere i angrep, selv om vi gjorde en veldig god innsats i angrep sist. Likevel har alle noe de kan bli bedre på, sier 35-åringen.

- Hvordan er det å spille bortekamper i Europa?

— Det varierer veldig. Det høres ut som bortebanen der borte ikke er så ille i år, vi får håpe det. Men det er mange som har erfaring med bråkete baner. Uansett er ikke det noe vi tenker mye på. Vi skal selvfølgelig ha fokus på det en kan gjøre noe med, og det er en selv, sier Lunde-Borgersen som har vunnet Champions League som spiller tidligere.

Dersom Vipers tar seg videre til semifinalen venter storfavoritten Lada fra Russland, som vant 43-30 i første kamp mot Zvezda.