Tilstede ved åpningsseremonien, som foregikk nær busstoppet på Lumber, var representanter fra Statens vegvesen, Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og entreprenørene.

— Selv om veien er åpnet og klar for bruk, er det noen småting som må justeres. Slik er det alltid med større anlegg, sier prosjektleder Stig Berg-Thomassen i Statens vegvesen.

Fornøyde

Åpningen ble dratt igang av Vågsbygd skolemusikkorps før regionveisjef i region sør, Kjell Inge Davik, holdt sin åpningstale.

Det var mange som tok turen til åpningen av veianlegget. Foto: Baard Larsen

— Veien er planlagt, prosjektert og bygd avveivesenet på vegne av Vest-Agder fylkeskommune, fortalte Lavik.- Det har blitt 2,3 kilometer med vei, fire felt, 1,3 kilometer med tunnel og 4,2 kilometer med sykkelvei. Og vi er veldig godt fornøyd med resultatet, la han til.

Tragedie

Byggestarten på anlegget var i august 2010. Lavik kom også inn på at prosjektet hadde kostet dyrt.

Vågsbygd skolemusikkorps, med drillpiker, sto for det kulturelle innslaget. Foto: Baard Larsen

— Den 21. juni 2012 hadde vi dessverre et ufattelig trist dødsfall inne i tunnelen i forbindelse med arbeidet. Våre tanker går i dag til avdødes familie, sa regionveisjefen i Statens vegvesen region sør.Fylkesordfører Terje Damman mente det var grunn til å gratulere Vågsbygd og beboerne i området med et nytt, flott veianlegg.