— Det er absolutt noe som legges merke til hjemme. Det betyr mye for det palestinske folk at andre verden over forstår deres lidelser og støtter dem, sier han.

Aslak T. Fjærmedal er medlem av Palestinakomiteen i Kristiansand. Han er sterkt kritisk til en ny lov Israel nå lager for å bli kalt en jødisk stat. Foto: Jarle R. Martinsen

Han er bosatt i Kristiansand, og var med da flere ungdomsparti gikk sammen for en demonstrasjon på Torvet lørdag.Hovedparolen var «Riv apartheidmuren».

— Muren er en av de virkelig store problemene. Den er lagt langt inn på palestinsk jord, gjør det vanskelig for bøndene å dyrke sin jord og problematisk for palestinerne å komme inn i Israel for å jobbe, sier Aslak T. Fjærmedal i Palestinakomiteen.

Det palestinske flagget var godt framme under markeringen på torvet lørdag. Foto: Jarle R. Martinsen

Han holdt en appell der han spesielt trakk fram en ny lov som Israel er i ferd med å vedta. Denne ville gi alle jøder rett til å flytte til Israel.— Det skjer samtidig med at samme land nekter palestinske flyktninger å komme tilbake. Dette opplever jeg både brutalt og rasistisk, sa Fjærmedal.

Til Fædrelandsvennen forteller han om markert større interesse for Palestina etter sommerens krig.

— Vi har økt vår medlemsmasse fra 90 til 140 personer i Kristiansand. Slik er det over hele landet, sier han.

Et 30-talls personer deltok i demonstrasjonstoget til støtte for palestinerne. Foto: Jarle R. Martinsen

Han sier likevel at både han og andre som støtter palestinerne forstår at konflikten også er vanskelig for Israel.— Vi må få håpe at det en dag blir funnet en løsning alle kan leve med, sier Fjærmedal.