— Stien er dekket av stålis med overvann. Den eneste muligheten for å passere er ved å holde seg fast i anleggsgjerdet, sier Sondre Zachariassen til Fædrelandsvennen. Han gikk på sykkelstien mellom Solkollen og Hellemyr skole onsdag morgen like før klokka seks.

— Det var med livet som innsats, forteller Zachariassen.

Ifølge han var det ikke strødd noen steder på strekningene mellom Breimyrveien, Hellemyrbakken, Hannevika og Fiskåtangen denne morgenen.

Les også: For glatt selv om skøyteløpere

- Vi skal jo gå og sykle

Utpå formiddagen tok Fædrelandsvennen en tur opp til boligområdet og traff Berit Bondevik Labråten. HUn kom gående på gang- og sykkelstien langs Breimyrveien.

— Jeg går ofte fram og tilbake til byen. Kommunen ønsker jo at vi skal gå og sykle, men da må den også sørge for at det er farbart! sier hun.

Rett nok er det strødd på holka der hun går akkurat da.

Berit Bondevik Labråten mener at når kommunen vil at folk skal gå og sykle, så må den også strø når det er glatt. Her langs Breimyrveien er det gjort, men slett ikke overalt på Hellemyr. Foto: Rune Øidne Reinertsen

— Men det var det ikke lengre oppe, i området rundt butikken. Der er det glasert is med vann oppå, forteller Labråten.

— Fare for bein- eller lårhalsbrudd?

— Ha! Jeg brakk armen en gang jeg gikk på ski, så jeg vet hvordan det føles. Og det akter jeg ikke å oppleve en gang til!

Det var fælt glatt på enkelte av sideveiene på Hellmyr nyttårsaften formiddag. Bildet er fra Tjuvhelleren. Der kunne ikke Fædrelandsvennens bil parkeres i bakken, for den begynte straks å gli. Foto: Rune Øidne Reinertsen

— Vi strør

Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune har mottatt to klager på det glatte føret i området i løpet av morgentimene.

— Vi har folk ute som strør ved Hellemyr og Slettheia nå, sier vakthavende ved ingeniørvesenets vakttelefon, Jan Ove Tveit til Fædrelandsvennen klokka i 10-tiden.

- Utfordrende

Ifølge han er det en prioritet at byens isbelagte sykkel- og gangstier blir tatt hånd om.

— Det er blitt strødd mye på disse veiene både i helga og i løpet av uka som har vært. Likevel er det er en utfordring når været er så vekslende som det har vært i det siste, sier Tveit.

— Vi skal også få sjekket veiene ved Fiskåtangen i løpet av dagen, legger han til.

Les også: Ordfører forlanger bedre veivedlikehold