Kvart på fire natt gikk politiet om bord da nattoget til Stavanger stoppet i Kristiansand. Under rutinekontrollen ble de oppmerksomme på to nigerianske statsborgere i samme vogn.

— Den ene av dem virket ruset, og dette ble også påvist ved test, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet.

På hattehylla over der den ene satt, ble det funnet en pose med 240 gram marihuana. Politiet fattet mistanke om at mennene også kunne ha svelget narkotika.

— De ble tatt med til sykehuset der det ble konstatert fremmedlegemer i tarmen. Det viste seg at nigerianerne hadde svelget til sammen 40 gram av det som trolig er kokain, sier Eriksen.

Mennene har erkjent besittelse av kokain, mens det ene av dem har erkjent besittelse med noe av marihuanaen. De har bekreftet at de kjenner hverandre, og har forklart at de mottok kokainen i Oslo for å frakte den til Stavanger. Før de kom til Norge har de oppholdt seg i Italia.

— Det kan se ut som om de har ulovlig opphold i Norge, sier Eriksen.

Mennene er 20-årene. De vil bli framstilt for varetektsfengsling, begrunnet med faren for at de vil unndra seg straffeforfølgelse.