Med 4-1 over Vindbjart fikk Steinar Pedersen en god debut som Start-trener. Start-laget fikk en fin start på det nye året.

Vi som fulgte kampen fra sidelinjen fikk heldigvis se markante forskjeller og et synlig stilskifte fra i fjor.

Dette Start-laget skal, så langt det er mulig, sette i gang bakfra. Når laget har ballen skal backene over på motstanderens banehalvdel. De sentrale midtbanespillerne skal ha mye ball og styre spillet sammen med midtstopperne, og de skal holde ballen i laget til de gode mulighetene åpner seg — enten langs kantene, i mellomrommet eller direkte i bakrom. Tre av målene kom etter pasninger fra egen halvdel i bakrom.

Sportsleder Pål Wollebæk Jørgensen.

Mot Vindbjart var det allikevel få ordentlig gode angrep — til det var både balltempo og presisjon for dårlig. Det positive var at sjansene Start fikk ble effektivt utnyttet.

Forsvarsspillet derimot, var positivt. Vindbjart hadde ett skudd på mål før trøstemålet. Start-laget var aggressive, godt samlet og godt organisert. Da Start tapte ballen jobbet de knallhardt for å vinne den tilbake.

I spissen for det stod Kristoffer Ajer (17). Unggutten får trolig rollen i Start de fleste mener han blir best i - dersom han blir. En balanserende midtbanespiller som skal vinne dueller og styre spillet. Mot 2. divisjonslaget Vindbjart klarte han begge deler - han slo knapt en feilpasning og var etter min mening banens dominerende spiller.

Sammen med en del andre unggutter i Start-laget ble han den store beholdningen denne fredagskvelden.

Eirik Wichne (18) fikk vist sine spennende ferdigheter på høyrebacken. Backer med kjappe bein og dribleferdigheter vokser ikke på trær.

Adi Markovic (19), som medspillerne har vært mektig imponert av på trening de siste ukene, har fart og ferdigheter til å bli en god venstreback. Han har dessuten en meget god innleggsfot.

Mathias Rasmussen (18) i en offensiv vingrolle scoret og var arkitekten bak mye av det Start skapte etter pause. Rasmussen kan fort bli årets gjennombruddsmann i Start.

Lars-Jørgen Salvesen (19) fikk et sårt tiltrengt mål som garantert "booster" selvtilliten.

Noen ord også om Vindbjart. De hadde mye ball, men var tannlause offensivt. Uten Gausdal, Reinhardsen og Follerås ble det litt for ungt og lett mot Start. Men laget vil bite sterkere fra seg og nye spennende spillere er på gang. Nykommer Kristoffer Syvertsen (17) og målscorer Daniel Johansen (16) er to av dem.