Fra Veitrafikksentralen kan trafikkoperatør Leif Christensen fortelle om to hendelser som gir problemer i trafikken.

— Det blåser en del vest for Kristiansand. I Lyngdal, mellom Lunde gård og Hausviksvingen har vi fått melding om at fylkesvei 552 er delvis sperret på grunn av tre som er i ferd med å falle ned over veien, sier han.

Trafikkfarlig

— På fylkesvei 44 ved Skolla et par kilometer vest for Flekkefjord, har et tre falt over veien. Treet ligger trafikkfarlig til. Politi og våre mannskaper er på vei da treet ligger litt trafikkfarlig til ved en sving ikke langt unna en bakketoppa, forteller Christensen.

Så langt denne tirsdagen gir ikke uværet de store problemene i trafikken. Foto: Google Maps

De treveltene som meldes inn til Veitrafikksentralen blir tatt hånd om fortløpende av veivesenets entreprenører.— Vi hadde i morgentimene tirsdag melding om flere trær som hadde falt ned over veiene i Vest-Agder. Når folk skulle på jobb ble trefallene oppdaget. Vinden tar godt tak på Agder for tiden, legger trafikkoperatøren til.

Uvær til sjøs

NSB, Color Line og Avinor melder ikke om store problemer som følge av høststormen som er i ferd med å passere Agder.

— Det er forsinkelse på ferja fra Larvik til Hirtshals, med opptil en time, på grunn av værforholdene, sier Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line.

— Jeg har ikke hørt noe om at det er problemer for skipet fra Kristiansand til Hirtshals, så jeg forventer at alt er i rute, legger han til.

— Politiet oppfordrer folk til å ta vare på båtene sine. Det meldes om flere båter over hele Agder som er i ferd med å slite seg eller har slitt seg, forteller operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt.

Innstilt fly

Et fly som skulle ha reist fra Bergen til Kristiansand tirsdag formiddag, ble innstilt.

— Årsaken vi har fått oppgitt er tekniske problemer, sier Gerd Anne Gunnarsen ved Widerøes kundeservice på internett.

Lite tog-trøbbel

NSB melder på sine nettsider at det kan forekomme mindre forsinkelser på strekningen Kristiansand-Stavanger.

— Et godstog sperret tidlig tirsdag morgen sporet mellom Vennesla og Kristiansand. Strekningen er åpnet på ny, men det kan forekomme forsinkelser inntil alt er i normal drift igjen, ifølge NSB.no