OSLO: En mann er innlagt på sykehus etter skyting i Tøyengata i Oslo lørdag. Han betegnes som alvorlig skadet. Politiet tror skytingen skjedde under et ransforsøk mot en kiosk og ønsker tips i saken.

Meldingen om skytingen ved M & M Storkiosk i krysset mellom Tøyengata og Jens Bjelkes gate kom ved 16.30-tiden lørdag ettermiddag, opplyser Oslo politidistrikt.

Et vitne fortalte til NTB at det var avfyrt skudd og at en person ble truffet.

Den skadde er en norsk mann i 20-årene, opplyser operasjonsleder Sven Martin Ege tilVG.

– Mannen er alvorlig skadet, men ikke livstruende. Situasjonen kan derimot ha endret seg siden han ble fraktet av gårde, sier operasjonslederen.

Seks-sju skudd

Utrykningsleder Bernt Toverud ved Krimvakta forteller lørdag kveld til NTB at mye etterforskningsarbeid gjenstår i saken.

– Det er avfyrt seks-sju skudd, ifølge flere av vitnene. Dette skjedde muligens under et ransforsøk. Det ser ut til å ha blitt avfyrt ett skudd inne, forteller Toverud.

En mørk bil med flere personer i skal ha kjørt fra stedet, og tre vitner er tatt inn av politiet for avhør, i tillegg til vitner som er avhørt på stedet.

Fant pistol

Kriminalteknikere var lørdag kveld på stedet. I veikrysset utenfor kiosken er det funnet ei jakke og en pistol. Utrykningslederen vil imidlertid ikke si om skuddene ble avfyrt med dette våpenet.

– Hvis det er vitner som ikke har forklart seg, ber vi dem ta kontakt med krimvakta, sier Bernt Toverud.

Han opplyser at den skadde mannen er fraktet til Ullevål sykehus, men ønsker ikke å kommentere hvor alvorlige skader det er snakk om eller om skadene skyldes skudd.