— Det ble en eksplosjon da det kom luft til. En garasjeport blekløyvet og dører ble vrengt, sier Jon Inge Aasen, overbefalsvakt iBrannvesenet Sør, til Fædrelandsvennen.

Det var ved 14.45-tidasøndag at brannvesenet ble varslet om en brann i et næringsbyggtilhørende Tokla på Bergsaker. Brannvesenet rykket ut med 15personer, og lokaliserte brannen til et teknisk rom i kjelleren.

Røykdykkere gikk ned for å åpne døra til rommet.

— Døra der vi gikkinn sto åpen, men det var ikke nok til å forhindre en eksplosjon.Røykskyen sto ut igjennom ganga, forteller Aasen.

Jon Inge Aasen. Foto: Hanne Christine Borø (arkivfoto)

Ramlet overrekkverk

Trykket førte til at en brannmann ble skadet.

— Enbrannmann sto i inngangspartiet for å hjelpe til med slangen. Hanramlet over et rekkverk og forstuet armen, sier Aasen.

I tilleggble en garasjeport på andre siden av bygget kløyvet, og to dørerslått ut. Røykdykkerne ble ikke skadet. De kom seg raskt ut avbygget etter eksplosjonen, før brannvesenet gikk inn på ny.

- Sjokkopplevelse

— Det gikk helt greit med røykdykkerne, men det varen liten sjokkopplevelse. Du kan tenke deg at røyken står ut avrommet og at en lukket port på andre siden av bygget blir kløyvet,sier Aasen.

Han forteller at røykdykkerne gjorde alt riktig isituasjonen.

— De sitter ikke foran døra, men på huk ved siden av.De gjør dette slik at døra kan gå fritt. Hvis en røykdykker stårfeil, kan det gå galt. Det er dette vi øver på, sier brannsjefen.

Brann- og røykskader

Ifølge Aasen var det stor røykutvikling i bygget fra kabler sombrant. Slukkingen var unnagjort på cirka 20 minutter.

Det tekniskerommet har fått brannskader, og bygget for øvrig røykskader. Detvar ingen personer i bygget da brannen startet.

Det var Lister24som først omtalte brannen. Ifølge avisen kan tordenværet ha værtårsak til røykutviklingen.Avisen skriver også at en ansatt i bedriften må tilbringe natta på sykehus etter å ha pustet inn farlig røyk.