— Fra Fevennen? Nei, du får ikke ta bilde av oss, altså!

Ikke alle vil offentliggjøre at de er hekta på mobilspillet Pokémon Go, men det er ikke uten grunn at et tjuetalls biler har samlet seg på Paradeveien på Odderøya, like overfor avkjørselen ned mot Odderøyhallen.

Tipset om Pokémon Go-spillere som sørget for trafikkaos på Odderøya viste seg altså å medføre riktighet.

Pokestops

— Det er tre pokestops her oppe, og det er derfor det er så mange biler her. Står du midt mellom dem, slipper du å gå ut av bilen også, sier mannen, som altså foretrekker å være anonym. Det samme skal være tilfellet for Bystranda og like bak universitetet

Pokémon ble opprinnelig lansert som et rollespill til Game Boy på slutten av 90-tallet, men har siden tatt steget til animasjonsfilm, leker, bøker og samlekort, for å nevne noe. Pokémon Go, som ble lansert i sommer, går ut på å fange virtuelle monstre ved hjelp av smarttelefonens kamera og kartfunksjon.

Vil du vite mer kan du lese den ultimate guide for Pokémon Go på KRSby.no.

- Ikke hekta

På Odderøya treffer vi til slutt tre Pokémon-spillere som er villig til å vise seg fram for offentligheten.

— Vi har vel kjørt rundt et par timer i kveld, sier sjåfør Anders Syvertsen. Sammen med Marcus Solheim, Arman Kooshan og en fjerdemann som ber om å være anonym, er de på monsterjakt i Kristiansand.

— Jeg vil ikke kalle meg hekta, da jeg først lasta ned spillet i dag, sier Syvertsen.

— Ser du meg jakte Pokemons til uka, kan du kalle meg hekta, legger Solheim til.

Har du lest om KRSbys Pokémon-avhengige journalist?

- Hekta

I en annen bil treffer vi Erlend Nygård, Petter Wilhelm Knudsen og Sebastian Nord.

Erlend Nygård (til høyre), Petter Wilhelm Knudsen (til venstre) og Sebastian Nord (i midten) innrømmer at de er hekta på Pokémon Go. Foto: Richard Nodeland

De forteller at Pokémon Go er første mobilspill de er hekta på, og at veldig mange i kameratgjengen også spiller.— Hvor mange Pokémons har dere fanget da? prøver Fædrelandsvennens utsendte seg på.

— Det måles mer i hvilket level eller nivå du er på, svarer kameratene den uvitende journalisten, og forteller at de er på nivå 14, 21 og 22. — Jeg kan vel innrømme at jeg er hekta, men jeg skal klare å begrense meg, legger Nygård til.

Regnværet på Bystranda var ikke til hinder for monsterjaktende Pokémon Go-spillere. Foto: Richard Nodeland

— For kleint

På vei tilbake til redaksjonen legges turen om Bystranda. På plenen utenfor Aquarama står flere personer med nesen i mobilen og jakter monstre. Deriblant to damer i 20-åra.

— Nei, det blir for kleint. Vi stiller ikke opp på bilde, altså, er beskjeden vi får.

— Det er bare oss i gjengen som spiller, og vi blir mobbet nok allerede, fortsetter damene.

- Er dette vi gjør på fritida

— Om vi er hekta? Nei, jeg vil ikke si det, for vi jobber så mye. Men det er jo dette vi gjør på fritida, sier de, og ler når de skjønner ironien i svaret.

— Så skal vi ut til Andøya en tur. Der skal det visst være mye å fange, avslutter de.

Til Voiebyen og Tømmerstø på monsterjakt

Arne Tobias Retterholt har kjørt ned til Bystranda for å jakte virtuelle monstre. Sidepassasjeren ber pent om å slippe å bli med på bildet. Foto: Richard Nodeland

Like utenfor gresset ruller også en bil ned mot stranda. Arne Tobias Retterholt har spilt i to-tre uker, og bruker gjerne tre til fem timer om dagen på monsterjakten.— Jeg er vel hekta, ja, innrømmer han.

Sidepassasjeren er også med på leken, men vil ikke avbildes i avisen.

— Vi skal opp å hente tre kamerater etterpå, så drar vi videre ut på jakt, sier Retterholt, som forteller at Voiebyen og Tømmerstø er det lengste han har dratt på monsterjakt.

Været er heller ingen hindring for Retterholt:

— Jeg spiller uavhengig av været, men det er jo hyggeligere når det er sol og vi kan gå ut av bilen, sier han.