— Vårt forslag er å gjøre forskjell på promillegrensen på sjøen. I dag er det 0,8 i promille som er øvre grense uansett hvilken type båt en har. Det er ingen tvil om at raske båter og alkohol er en dårlig kombinasjon, men her på Sørlandet er det kultur med saktegående båter og alkohol, sier fylkesleder Haagen Poppe i Aust-Agder Unge Høyre.

Agderpostenomtalte saken først. Dagens grense ligger på 0,8 i promille, og det foreligger også et forslag fra SV om å senke denne grensen til 0,2. ## «En fornuftig promillegrense»

Forslaget har fått tittelen «En fornuftig promillegrense», og i introduksjonen heter det: «En viktig del av den sørlandske kulturen er båtturer ut til holmer og skjær. Et eksempel er den svært tradisjonelle «ront elva» i Arendal. En viktig del av disse nærmest rituelle båtturene er pils. De seneste årene har strengere reguleringer, som en konsekvens av stadig flere hurtiggående båter, ødelagt store deler av denne idyllen».

Fylkesleder Haagen Poppe i Aust-Agder Unge Høyre mener at promillegrensen på saktegående båter bør fjernes. Foto: Reidar Kollstad

Reagerer

Sigve Reime, leder av Kongelig Norsk båtforbund region sør, synes det blir feil å fjerne grensen.

— Det går ikke an å fjerne promillegrensen på småbåter, det er galskap. Kjører du full i en tresjekte kan du fort krasje i en kai og skade småbarn og skremme vettet av dine egne passasjerer. Det må være en grense, sier Reime.

Hva synes du om forslaget?