— Blir det godt vær, tipper jeg vi ender på nær 1900 deltakere, sier Roger Lian i Fædrelandsvennen.

— Jeg tipper 2000, supplerer Finn Kollstad fra Kristiansand Løpeklubb.

Roger Lian i Fædrelandsvennen Foto: Rune Stensland

Fædrelandsvennen og Kristiansand Løpeklubb arrangerer lørdag Sommerløpet for tredje år på rad, med start og mål på Torvet. 2012 fullførte 1058 debutløpet, et tall som økte til 1401 fjor. Onsdag formiddag klokka 10.30 hadde 1539 entusiaster meldt seg på enten ti kilometer eller halvmaraton.

Godt foran fjoråret

— Vi ligger langt foran fjoråret hva gjelder påmelding. Da raste det inn flere hundre påmeldinger de siste dagene, og vi håper på noe liknende nå, sier Lian.

Han er spent på hvor mange barn som stiller i barneløpet. I fjor var det neste 800 håpefulle som løp i Kvadraturen.

— Det var overraskende mange, og vi hadde heldigvis nok effekter til alle som en belønning etter løpet. Vi satser på ny suksess på lørdag, understreker Lian.

En endring fra i fjor er at halvmaratondistanse på 21 kilometer går først, klokka 13. Så følger barneløpet klokka 13.30 og 10 kilometer klokka 16. — Vi har lært av de to første årene, der de som kom sist i mål på halvmaraton opplevde at det ikke var så mange publikummere igjen. Nå blir det folkefest hele veien, som fortsetter med konsert på Torvet for både deltakere og publikum etter løpet, opplyser Lian.

Profiler er med

Løypa er tilnærmet identisk med i fjor. Den avsluttende sløyfen på halvmaraton er flyttet fra Wergelandsparken til Silokaia, mens de midlertidige broene som deltakerne tidligere har krysset i Markens gate, er fjernet.

— Både bussene og løperne må ta hensyn til at broene nå er borte. Vi har flere vakter som passer på at det skal gå bra, poengterer Finn Kollstad.

Jack Waitz skal fungere som speaker og ekspertkommentator lørdag. UltraløperenBjørn Tore Tarangerer spesialinvitert til å løpe ti kilometer.

— Han har en spesiell forhistorie, og viser at det er mulig å gå fra sofagris til å bli blant verdens beste langdistanseløpere, påpeker Kollstad.