I oktober i fjor ble en arendalitt ranet for 500 gram hasj til en gateverdi av rundt 45.000 kroner. Bakgrunnen var at en 20-åring hadde pådratt seg en «bot» for tysting i det kriminelle miljøet.

20-åringen ble holdt fanget i to døgn av en 28-åring. Under press kontaktet han en arendalitt han kjente og avtalte det som skulle være et hasjkjøp. Med i bilen østover var også en 30-åring og en 26-åring.

Sistnevnte gikk bort til arendalitten og mottok hasjen. Men i stedet for å få det avtalte beløpet, ble mannen slått og sparket av 28-åringen. Deretter rettet 20-åringen ei avsagd hagle mot arendalitten, og avfyrte så et skudd mot bakparten av bilen hans.

Kristiansand tingrett dømte 28-åringen til tre års fengsel for frihetsberøvelse, for å ha truet 20-åringen til begå ranet og for ranet av hasjen. 26-åringen og 30-åringen ble dømt for medvirkning. Straffene var fengsel ett år og åtte måneder og fire år. Sistemann ble i samme sak dømt for to andre ran i en leilighet.

26-åringen og 30-åringen anket, og nå har Agder lagmannsrett frifunnet dem for medvirkning til hasjranet. Begge er dømt for befatning med narkotikaen, men slipper nå med fengsel i 80 dager og ett år og ni måneder.