— Hjertet sa Vennesla. Det er der jeg er nær folk og har mest å gi, sier Torhild Bransdal til Fædrelandsvennen.

Nå går hun for 20 år som ordfører i Vennesla.

Rett over klokka 21.00 mandag kveld la hun ut meldingen på Facebook:

«Har i kveld sagt ja til å la meg nominere som Vennesla KrFs ordførerkandidat for kommende valgperiode. Vennesla er en spennende kommune i god utvikling og jeg er svært motivert til å være med på utvikle kommunen videre».

Fylkesordfører

Nominasjonskomiteen og partiet har innstendig bedt henne om å fortsette, men Bransdal vurderte lenge om hun heller skulle satse på topplassen på Vest-Agder KrFs fylkesliste.

Hun så for seg muligheten for å bli fylkesordfører.

— Nærheten til folk er viktig for meg. Jeg har sagt nei til fylkespartiet, sier Bransdal til Fædrelandsvennen.

Hun er også fylkesleder i Vest-Agder KrF.

Vil bygge Vennesla

Hun mener Vennesla er i god utvikling, men store og viktige saker ligger foran. Hun tenker på kommunereform, næringsutvikling og realisering av svømmehall.

— Jeg ønsker å være med på å bygge Vennesla videre. Det er en ære å få lov å si ja. Jeg elsker uhøytideligheten i Vennesla, og det er i Vennesla jeg har mest å gi, tror jeg. Jeg er motivert og har krefter til mer. Lysten til å være ordfører er det ingenting å si på.

— Du har sittet 15 år. Gjenvalg betyr 20 år?

— Et privilegium, og jeg er ydmyk overfor dette. Nå stiller jeg meg til disposisjon. Velgerne avgjør om de vil ha meg. Sånn sett er kommunepolitikk mer spennende enn fylkespolitikk. Det er i kommunene velgerne driver og endrer på valglistene, sier hun.

Mest lyst til Vennesla

— Er det så enkelt som at du velger Vennesla fordi du er sikrere på å bli valgt der enn på fylket?

— Nei, det har ingenting med det å gjøre. Jeg bestemte meg for en tid tilbake, og som sagt følger jeg det jeg har mest lyst til. Det er viktig det også, sier Torhild Bransdal.

Fornøyd komiteleder

Leder i nominasjonskomiteen i Vennesla KrF, Gerd Vigdis Slettedal, var meget fornøyd mandag kveld. Hun har innstendig bedt Bransdal fortsette i Vennesla.

— Vi lot henne få tid til å vurdere fylket, men er veldig glade for at hun velger å stille som ordførerkandidat en femte gang. Partiet vil ha henne. Det er jeg nokså sikker på at bygdefolket også vil, sier Gerd Vigdis Slettedal.

Torhild Brandsdal og Bjørn Ropstad i Evje og Hornnes er de to som har sittet lengst som ordførere på Agder. Begge har sittet 15 år, og begge ønsker en ny periode.