— Vi leter fortsatt etter personen som ranet Shell-stasjonen, sier operasjonsleder Sverre Magnus Birkeland torsdag morgen.

Politiet fikk melding om et ran like før midnatt.

— Vi fikk like før midnatt ransmelding fra Shell på Gartnerløkka. Vi jobber med å finne ut hva som har skjedd, sier Birkeland.

En person skal ha kommet inn på den nattåpne bensinstasjonen og vist fram et våpen. Deretter skal han ha truet til seg penger.

— Den pistollignende gjenstanden skal ikke ha blitt brukt direkte mot betjeningen, men raneren "viste den frem" på en måte som gjorde at betjeningen var klar over at han var bevæpnet, sier Birkleland.

- Hvor mye penger fikk raneren med seg?

— Det er ikke noe vi ønsker å si noe om nå, sier operasjonslederen.

Leter etter gjerningsmannen

Da Fædrelandsvennen ankom åstedet like etter midnatt, sto tre politipatruljer ved bensinstasjonen. Ytterligere tre enheter fra politiet saumfarte øvre del av Kvadraturen på jakt etter gjerningspersonen.

Tungt politioppbud ved bensinstasjonen og i sentrum etter ranet. Foto: Vegard Nekstad

Kort tid etter ranet løp en av polititjenestemennene ved bensinstasjonen etter en person som gikk på gangfeltet langs Vesterveien. Ytterligere en person ble samtidig sjekket av en annen polititjenestemenn.Ved flere borettslag i Nybyen, i Tordenskjolds gate, Skippergata og Kirkegata har politiet patruljert hyppig i minuttene etter at ransmeldingen kom inn til politiet.

Polititjenestemenn væpnet med maskinpistolen MP-5 kom cirka 00.15 ut fra parkeringshuset ved Slottet kjøpesenter.

Ingen personer skadet

Ingen personer skal være kommet fysisk til skade.

Politiets kriminaltekniker ankom bensinstasjonen, som til vanlig er døgnåpen, like før 00.30. Stasjonen ble stengt ned etter ranet og personen som var på jobb fikk oppfølging på stedet.

Personran i Kvadraturen

Klokka 21.45 ble det meldt om at en person var slått ned og ranet ved Kvadraturen skolesenter.

— Vi leter etter minst to gjerningsmenn av utenlandsk opprinnelse, og jobber med å lokalisere åstedet hvor dette skjedde, sa operasjonsleder Eyvind Formo til Fædrelandsvennen i etterkant av ranet.

Det er ikke kjent hvorvidt det er sammenheng mellom de to hendelsene.