AGDER: — Det koster flesk å produsere så mye kunstsnø som vi gjør, men for å få landets beste terrengpark, nytter det ikke å bremse, understreker daglig leder ved Hovden alpinsenter , Sture Christian Pilegård.

Han disponerer 24 snøkanoner á rundt 200.000 kroner, og de har sørget for at det nå ligger en drøy halvmeter med kunstsnø i bakken på Hovden.

— Vi bruker mye folk og strøm på å holde kanonene i gang. Til gjengjeld resulterer det i veldig gode kjøreforhold. Værmessig tror jeg kommende helg blir nesten like bra som sist, kanskje med litt mindre sol, sier Pilegård.

Heftige hopp

Forrige lørdag, da det var "postkort-forhold" i de fleste alpinbakkene i sør, var det 1750 besøkende i bakken på Hovden. Pilegård har tro på kopi denne helga.

— Vår parkbygger, Ferdinand Fredriksen, jobber iherdig for at landets beste terrengpark skal stå klar denne helga. Blant annet byr vi på det jeg tror er landets eneste "3-liner", som er en heftig nedfart der du kan hopp høyt og langt gjennom tre hopp i samme strekk. Du bør ikke være skvetten for å sette utfor her, bedyrer Pilegård.

GODE FORHOLD: - Vi har produsert vanvittige mengder kunstsnø, sier Ruben Bortelid ved Bortelid skisenter. Han tok nylig dette bildet som har utsikt mot pumpehuset fra vesthenget Foto: Ruben Bortelid

Bortelid skisenter har Ruben Bortelid ti snøkanoner i aksjon. Han gleder seg til å følge opp suksessen fra sist weekend.— Vi håpet på 400 besøkende sist lørdag, og endte opp med 600. Denne helga blir det enda bedre forhold, og vi har produsert enorme mengder kunstsnø den siste tiden, forteller Bortelid.

Telemarkkonkurranse

Han har åpnet tre av sine fem skitrekk, og gleder seg til det forhåpentligvis kommer nok natursnø til å åpne de to siste. Kommende søndag byr han på mulighet for konkurranse i telemarkkjøring for entusiaster i alle aldrer fra klokka 11 i bakken.

VINTERVAKKERT: En av ti snøkanoner som er i sving på Bortelid skisenter. Foto: Ruben Bortelid

Brokke alpinsenter melder daglig leder Jan Wojtaszek at fem centimeter nysnø har supplert den rikelige kunstsnøen på en fin måte.

— Den fine puddersnøen vi har fått gjør at bakken ikke er hard. Jeg tror det kan komme flere besøkende enn sist lørdag, selv om vi var fornøyd med de 500 som var her da. Og det er gledelig at det er meldt mye sol, som vi også hadde sist, påpeker han.

Daglig leder ved Ålsheia skisenter , Johnny Vik, melder om ytterligere kunstsnøproduksjon siden sist helg. Da hadde senteret nær firesifret besøk, med tre av seks skitrekk åpne. Denne helga åpner Vik opp et fjerde trekk, og håper det fører til ytterligere besøk.

Ski i byen

På Tveit skisenter meldes det også om fine forhold.

— Dette stadig vekk ned litt snø, så vi har fine pudderforhold her. Vi har preparert rails og hopp, så alt står klart for folk som ønsker å stå på ski i byen, forteller leder for Tveit skisenter, Anders Hodne.

Og skulle det ikke holde med snøen som allerede er i bakken, er det mulig at de også på Tveit kjører på med litt kunstsnø.