1. Jeg er helt sikker at E39 og Sørlandsbanen får en betydelig plass i Nasjonal Transportplan (NTP), som vi legger fram til våren og som vi nå er midt i forberedelsene av. Da vi overtok i 2005, innebar det en kraftig vekst i bevilgningene til både vei og jernbane, og den veksten skal fortsette i ny NTP, men prosentsats kan jeg ikke presentere før den er klar. Vi lå mer enn 10 milliarder kroner høyere enn den forrige regjeringen med Erna Solberg hadde foreslått i forrige NTP, enda høyere i nåværende, og den nye NTP vil sikkert ligge godt over det igjen. Hvor mye, kommer når NTP legges fram.

2. Vi kommer til å fortsette å sette skole, helse og omsorg foran skattekutt også i neste periode. For Agder er det blitt 2500 flere ansatte i helse, skole og barnehagene siden vi overtok. Den veksten skal fortsette i neste periode. Under forrige regjering var det nullvekst i kommunal sysselsetting i Norge, mens vi har økt kommuneøkonomien med 60 milliarder kroner på åtte år, og håper økonomien i Norge tillater samme veksttakt i neste fireårsperiode.

3. Vi vil ha fortsatt løft for UiA. Vi må følge opp med styrket bevilgning, særlig på områder som spiller på lag med næringslivet i regionen. Viktigst at det et det blir økte forskningsbevilgninger, og vi har økt dem med over 7 mrd kroner totalt i Norge siden vi overtok.

Jeg er sikker på at stadig mer forskningsmidler vil bli kanalisert til de beste forskningsmiljøene. I fremtiden vil det i sterkere grad være kvalitet som avgjør om en institusjon får midler enn universitetsmodellen i seg selv.