Atle Nygård, som tok ferga fra Kristiansand til Hirtshals og skulle tilbake igjen med samme ferge, var en av dem som ble stående igjen. Han forteller at det ikke ble gitt noen beskjed om at ferga kom til å legge fra kai før tiden. Først senere fikk han og de andre melding om at båten hadde måttet dra før tiden og at Colorline ville sørge for innkvartering på hotell og dekke utgiftene for opphold til neste fergeavgang.

100 biler igjen

Salgs— og markedssjef i Colorline, Nina Moland Andersen, bekrefter at ferga måtte forlate Hirtshals 50 minutter før tiden og at rundt 100 biler og flere tur/retur-passasjerer ble stående igjen.

Rask avgjørelse

— For i det hele tatt å komme ut av havnen, måtte ferga reise 50 minutter før tiden. Det var 22 sekundmeters vind og taubåten vi normalt ville fått hjelp av, var opptatt med andre oppdrag. Dermed måtte det tas en avgjørelse der og da. Vi kan bare beklage at vi ikke fikk gitt alle beskjed og vil sørge for at de som ikke kom med, skal bli ivaretatt så godt vi kan.

Andersen kan fortelle at alle blir innkvartert på hotell nord i Danmark så nær Hirtshals som mulig. Alle skal få dekket hotell og opphold.